Ruth Jacott boeken - Bekendeartiestboeken.nl

Ruth Jacott boeken

  • Tape-act
  • Duur: 1 x 30 minuten
  • Geluid inclusief tot 400 personen OF monitorset
  • Bezetting: 1 persoon
  • Genre: Nederlandstalig

Ruth Jacott werd geboren in Paramaribo, Suriname. Als negenjarige verhuist zij naar Nederland en sinds haar zeventiende is zij professioneel bezig. In 1986 wint Ruth met het VARA-team, Lisa Boray en Marielle Tromp, de eerste prijs op het Knokke Festival, en kan het grote werk beginnen. In 1987 vertolkt Ruth de hoofdrol in de musical “Cats” van “Grisabella”. Deze rol speelt zij ook nog enkele maanden in Zwitserland. In 1989 krijgt zij de rol van “Dinah” in de musical “A Night at the Cotton Club” met o.a. Humphrey Campbell en Madeline Bell.

Ruth Jacott boeken

Voor haar prestaties in beiden musicals ontvangt Ruth in 1989, een “Zilveren Harp”. In 1993 vertegenwoordigt zij Nederland op het  Eurovisie Songfestival in Ierland, met het nummer “Vrede”  behaalt zij een zesde plaats. Na het songfestival kreeg zij bekendheid bij het grote publiek. Vele CD’s met Nederlandstalig repertoire volgen de jaren daarop en bereiken de gouden, platina en dubbel platina status. In 1995 komt Ruth Jacott met haar eerste theatertournee, daarna volgen er meer. In 1996 besluit de Stichting Conamus haar te lauweren met een “Gouden Harp” vanwege haar veelzijdige kwaliteiten en vakmanschap. Het juryrapport looft met name haar spectaculaire liveshows.

Seizoen 2007/2008 staat Ruth op de planken met de vertolking van “Billie Holiday”. Uitgebracht door V&V entertainment en waarvoor Ruth de ‘”John Kraaijkamp Musical Award.” ontving voor de beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical. In deze intieme theaterproductie liet  Ruth Jacott, bijgestaan door drie tegenspelers en een combo bestaande uit vijf muziekanten, de roerige jazztijden herleven met wereldberoemde nummers. In het verlengde van de musical Billie Holiday verschijnt in 2010 het album “A Tribute To Billie Holiday”, opgenomen met het Metropole Orkest onder leiding van de Amerikaanse dirigent Michael Abene.

Boekingen van Ruth Jacott

Ruth heeft in november 2011 de Edison Jazzism Publieksprijs gewonnen voor haar album ’A Tribute To Billy Holiday’. In 2011 start Ruth i.s.m. V&V Entertainment een nieuwe theaterproductie ‘Simply The Best’, ruim 70 voorstellingen zijn er in de grote theaters in Nederland gegeven. Het theater programma bestaat uit liedjes van Jacott’s muzikale heldinnen uit de soul en jazz, zoals Tina Turner, Billie Holiday, Diana Ross, Beyoncé en vele anderen. Met indrukwekkende anekdotes en herinneringen meesterlijk verteld door Ruth zelf.

In 2013 tourt Ruth Jacott door het land met de productie, i.s.m. Albert Verlinde Entertainment , ‘A Lady On Stage’ met wederom een live orkest. De titel is ontleend aan de prachtige moderne klassieker “Quiet please, there’s a lady on stage”. Een lied dat prachtig beschrijft hoe het is om als vrouw alleen op het  podium te staan. Haar eigen successen wisselt ze af met de muzikale parels van andere Lady’s. Geluk en verdriet, hoogtepunten  en dieptepunten, meezingers en  luistermomenten. In 2017 tourt Ruth maar liefst 60x door het land met haar show `RUTH.

Direct Ruth Jacott huren? Klik hier voor boekingen van Ruth Jacott


Toon meer