Wolter Kroes boeken

Meerdere boekingsmogelijkheden (scroll naar beneden)
€7.995,-

Deel deze artiest:

 • Prijs
  €7995,-
 • Duur
  1 x 30 minuten
 • Geluid
  exclusief, betreft inprikgage
 • Bezetting
  1 persoon
 • Soort
  Tape-act
 • Genre
  Nederlandstalig / Feest

Wil jij Wolter Kroes boeken voor jouw feest of event? Wolter Kroes kreeg op 6-jarige leeftijd drumles van de Volendamse drummer Jan Keizer. In 1984 met zangles bij Aleida van Dongen (de tante van cabaretière Lenette van Dongen).. In 1988 won Wolter Kroes een talentjacht in een discotheek in Wormerveer (met Spanish Eyes van Al Martino) en in 1989 verscheen zijn debuutsingle Ik mis je elke dag een beetje meer. Enkele jaren later kreeg hij een contract aangeboden door Willem van Kooten.

Wolter Kroes boeken

De echte doorbraak kwam in 1995 met “Laat me los”. Het werd zijn eerste hit. Daarnaast stond zijn eerste album met dezelfde naam zeven weken in de Album Top 50. Hij zingt op dit album onder andere een duet met Willeke Alberti. De volgende cd “De wereld in” uit 1997 werd ook een succes. Het nummer “Bolero”, een van de singles van het album, behaalde de 58e plaats in de Mega Top 100. Daarna was vooral “Ik heb de hele nacht liggen dromen” een groot succes. Al snel bereikte Wolter Kroes de status van Bekende Nederlander. Deze status zorgde in november 2002 voor een optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam. In december 2003 volgde daar een tweede concert. Vanwege de grote belangstelling gaf Kroes een jaar later voor 10.000 fans een concert in de Rotterdamse Ahoy. In 2005 vulde Kroes tweemaal de Ahoy.

Boekingen van Wolter Kroes

In 2004 zong Kroes op de begrafenis van André Hazes, waarna in november 2005 de cd “Laat me zweven”uitkwam. In september 2007 bereikte “Niet normaal”de vierde plaats in de Single Top 100. Een klein jaar later behaalde Kroes zijn eerste nummer 1-hit in juni 2008 met het EK-voetballied “Viva Hollandia”. In 2011 nam Kroes deel aan het programma De beste zangers van Nederland. Najaar 2012 deed Kroes mee aan het AVRO-programma Maestro. Hij viel af in aflevering 5.

Ambassadeur van de Vriendenloterij

Wolter Kroes wordt niet alleen blij van muziek, maar ook van het helpen van zijn medemens. Als ambassadeur en het gezicht van de VriendenLoterij zet hij zich vol overgave in voor de goede doelen die deze loterij ondersteunt. Ook verrast hij winnaars van de VriendenLoterij in het programma VriendenLoterij: De Winnaars. Wolter Kroes was in 2017 deelnemer aan programma Jachtseizoen van StukTV waarin hij de winnaar was van het 2e seizoen. In 2018 was hij een van de deelnemers van het programma Stelletje Pottenbakkers!, hij verliet het programma in de derde aflevering door een blessure.

Direct Wolter Kroes boeken? Klik hier voor boekingen van Wolter Kroes

Wolter Kroes boeken

€7.995,-

prijzen zijn ex 7% BUMA-afdracht (indien van toepassing) en ex 9% BTW, en onder voorbehoud van (tussentijdse) wijzigingen

De prijzen van Wolter Kroes

Bekijk alle informatie, prijzen en boekingsmogelijkheden

Soort optredenDuurGeluidBezettingGenrePrijs
Tape-act1 x 30 minutenexclusief, betreft inprikgage1 persoonNederlandstalig / Feest€7995,-
Live bandshow1 x 60 minutenincl. backline / excl. geluid en techniek8 personenNederlandstalig / FeestOp aanvraag

Vergelijkbare artiesten

€5.850,-
€5.950,-
€7.000,-

Een andere artiest zoeken?

Of bekijk hieronder vergelijkbare bekende artiesten uit ons bestand