Veelgestelde vragen

Bekijk en vergelijk de mogelijkheden in onze prijslijst en maak een keuze. Als je een geschikte act hebt gevonden, laat je ons weten welke act jij waar en wanneer wilt laten optreden. Dit kan per e-mail of via de buttons “BOEK NU” of “NU BOEKEN” die bij iedere artiestenpagina op onze website staat vermeld. Deze buttons kunnen ook gebruikt worden voor het plaatsen van een optie of voor het aanvragen van informatie. Op het aanvraagformulier heb je daarvoor een keuzemogelijkheid. BekendeArtiestBoeken.nl staat rechtstreeks in contact met de artiesten en/of hun manager en laat je, zodra er meer bekend is over de aanvraag, direct weten wat de mogelijkheden zijn.

Wij doen onze uiterste best om tijdens werkdagen tussen 09.00 en 18.00 uur jouw informatie- of boekingsaanvraag binnen 60 minuten te beantwoorden. Over het algemeen hanteren wij een uiterlijke termijn van 4 uur voordat je een offerte krijgt, of anders binnen die tijd een bericht waarom het langer duurt dan gebruikelijk. Aanvragen die ’s avonds, ’s nachts of in het weekend of op een feestdag binnen komen, worden de eerstvolgende werkdag in behandeling genomen.

Je kunt bij ons een vrijblijvende offerte aanvragen. Indien de door ons afgegeven (richt)prijs in het beschikbare feestbudget past, kunnen we daarna ook de beschikbaarheid van de gewenste artiest opvragen. Indien de artiest beschikbaar is, kun je een vrijblijvende optie krijgen voor de aangevraagde datum en tijd. Deze heeft doorgaans een termijn van 8 dagen en kan in speciale omstandigheden éénmalig met 7 dagen worden verlengd. Indien de artiest beschikbaar is, kun je een vrijblijvende optie krijgen voor de aangevraagde datum en tijd. De act/band/artiest blijft gedurende deze optie periode geheel vrijblijvend voor jouw feest of evenement beschikbaar. Krijgt de act/band/artiest een definitieve aanvraag in deze optie periode dan wordt je hiervan op de hoogte gebracht. Je hebt dan nog steeds het recht om als eerste te boeken maar je zult dan, en dat verschilt per artiest, wél eerder moeten beslissen.  Alle aanbiedingen, zowel schriftelijk als mondeling, van BekendeArtiestBoeken.nl zijn steeds vrijblijvend. Laat ons a.u.b. wél binnen 8 dagen weten of je de artiest wel, maar ook of je de artiest niet wilt boeken. 

Een boeking is definitief wanneer je de gedane offerte schriftelijk per e-mail, per WhatsApp of per SMS hebt bevestigd. Dus ook als er nog géén overeenkomst is getekend!! Op het moment dat je de boeking namelijk schriftelijk bevestigd, bevestigen wij deze ook schriftelijk aan de artiest. Als je deze stap zet is de artiest dus definitief geboekt en is (kosteloze) annulering helaas niet meer mogelijk! Hou hier wel rekening mee a.u.b.! Wij vragen je vervolgens om een aantal gegevens om de boekingsovereenkomst op te kunnen maken. Zodra wij deze gegevens van je hebben ontvangen maken wij een contract voor jou en voor de artiest. De artiest zal dan géén andere aanvragen voor deze datum en tijd meer in behandeling nemen. De boekingsovereenkomst dient ervoor om alle afspraken rond de boeking voor jou, voor ons en voor de artiest netjes op papier te zetten. Het is dus een áánvulling op de al eerder afgegeven schriftelijke bevestiging.

  • Welke artiest band of act wilt je boeken? (eventueel een 2e of 3e keus)
  • Datum van het optreden
  • Tijdstip van het optreden
  • Jouw NAW gegevens
  • Naam- en adresgegevens van de locatie
  • Wat voor type feest en voor hoeveel mensen
  • Is het een besloten of openbaar optreden?
  • Zijn er bijzonderheden?

Als je definitief hebt bevestigd en alle relevante gegevens hebt aangeleverd, ontvang je daarna het contract per e-mail. Deze ontvangen wij graag binnen 5 dagen getekend retour. Bij een last minute contract, wanneer het optreden binnen 3 weken plaats vind, dient het contract binnen 1 á 2 werkdagen getekend te zijn. Daarna ontvang je nog een definitieve, door ons getekende versie ter afronding van de boekingsfase.

Circa 5-6 weken voor de optreeddatum ontvang je de factuur voor het optreden. Deze dient uiterlijk 3 weken voor het optreden per bank te zijn voldaan. Contante betaling of betaling achteraf is helaas niet mogelijk. Bij een last minute contract, wanneer het optreden binnen 3 weken plaats vind, ontvang je de factuur direct bij het contract. Deze dient dan binnen 1-2 dagen te worden betaald. Let op: bij sommige artiesten wijkt de betalingstermijn af, en dient er soms eerder betaald te worden dan 3 weken vooraf! Wij proberen je uiteraard bij de offerte al op de hoogte te stellen van eventuele afwijkende voorwaarden van een artiest. Tegenwoordig is het ook heel gewoon om bij het definitief maken van de boeking 25% van het totaalbedrag als voorschot in rekening te brengen. Bij een aantal acts + bij buitenlandse artiesten is dit inmiddels al opgetrokken naar 50%. Steeds meer artiesten en acts vragen hierom, het spreekt voor zich dat wij dergelijke bedragen niet kunnen voorschieten, dus indien de artiest/act dit eist berekenen wij dit ook direct aan je door. Dit voorschotbedrag dient bij het ondertekenen van het contract direct per bank te worden voldaan.

Bij artiesten waarbij de prijs staat vermeld is dit altijd een vaste prijs, tenzij er bij de bijzonderheden andere prijsmogelijkheden staan vermeld. Bij artiesten die “Op aanvraag” staan is er geen vaste prijs of fluctueert de prijs, afhankelijk van het soort optreden, het aantal personen, de eventuele ticketprijs, de populariteit van de datum en de tijd, etc.  Je ontvangt van ons dan vaak een richtgage, of we vragen je per mail om bovenstaande zaken als extra gegevens aan te leveren.

Bij veel aankopen in Nederland heb je als consument recht op 14 dagen bedenktijd om gratis te kunnen annuleren. Daarop zijn echter wél een aantal uitzonderingen. Het boeken van een artiest is één van die uitzonderingen. Je kunt je dus niet beroepen op de
wettelijke vastgelegde bedenktijd voor consumenten.

Normaal gesproken is een artiest ruim op tijd voor aanvang van het optreden aanwezig. De exacte tijd van aanwezigheid verschilt echter per act of artiest. Wij streven zelf naar 15-30 minuten voor aanvang van het optreden. Echter, artiesten doen soms meer boekingen op 1 dag/avond, en door de verkeersituatie onderweg, niet gepland oponthoud bij een eerdere boeking of veranderende weersomstandigheden kan dit soms wat later worden. Deze situaties vallen onder overmacht. BekendeArtiestBoeken.nl kan in deze gevallen dan ook niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade.

Als je voor de eerste keer bij ons boekt kunnen wij vragen om een kopie van je identiteitsbewijs of een uittreksel van de Kamer van Koophandel. Wij gaan heel zorgvuldig met de door jou aangeleverde documenten om. Je mag de foto en het Burgerservicenummer eventueel ook afschermen. Meer informatie over het afgeven van een kopie van je identiteitsbewijs vind je op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Een uitkoopgage is een gage inclusief alle sociale lasten en premieheffingen. Onze inhoudingsplichtigenverklaring is je bewijs dat je achteraf geen heffingen aan de belastingdienst hoeft te betalen. Alle op onze website vermelde gages zijn uitkoopgages exclusief BTW (9% of 21%, dit verschilt per act) en exclusief Buma-kosten (indien van toepassing). Bij sommige acts zijn nog wel reiskosten van toepassing, dit staat vaak al aangegeven op de website. Je kunt bij ons altijd onze IPV-verklaring opvragen.

Gebruik je muziek tijdens uw evenement? Dan heb je hiervoor toestemming nodig van Buma. Dit geldt voor alle optredens waar muziek ten gehore wordt gebracht uitgezonderd privéfeesten (b.v. een bruiloft of een verjaardag). Eigenaren van horecagelegenheden, welke een jaarlijkse licentie overeenkomst hebben met Buma, hoeven tot een uitkoopgage van duizend euro geen extra Buma vergoeding af te dragen. BekendeArtiestBoeken.nl heeft een licentie en mag namens Buma dit geld incasseren. Voor jou een zekerheid dat je achteraf niet meer voor onverwachte kosten komt te staan. Wil je meer informatie over regelingen en tarieven? Bekijk hier de Buma informatie.

In de praktijk komt het vrijwel nooit voor dat een artiest alsnog een optreden moet afzeggen, vanwege ziekte, een ongeval onderweg of familieomstandigheden. Mocht een artiest echter toch verhinderd zijn dan zal BekendeArtiestBoeken.nl er alles aan doen om voor geschikte vervanging zorg te dragen. Doordat we beschikken over een groot artiestenbestand, is er eigenlijk altijd wel een oplossing mogelijk. Je hebt als opdrachtgever bij een dergelijke overmachtssituatie ook altijd het recht om de opgemaakte overeenkomst te ontbinden. BekendeArtiestBoeken.nl zal in dit geval de eventueel al betaalde factuur binnen enkele dagen terug betalen. Een epidemie/pandemie zoals COVID-19, of de daarbij behorende overheidsbeperkingen, vallen nooit onder overmacht en zijn dus géén geldige reden om (kosteloos) te kunnen annuleren!

De meeste artiesten beschikken niet meer over posters, fotokaarten of flyers. Bij de boekingsovereenkomst sturen wij altijd een link naar de presskit mee. Deze bevat digitaal promotiemateriaal, zodat je deze kunt gebruiken voor eigen posters of uitingen op social media. Veel artiesten zijn beschermde merken, dit betekend dat je niet zomaar foto’s, logo’s en merknamen mag plaatsen in promotie uitingen zonder schriftelijke toestemming van BekendeArtiestBoeken.nl. Daarnaast is de kans groot dat je, als je zomaar afbeeldingen van internet haalt, je wordt aangeklaagd door de fotograaf vanwege het gebruik van de foto zonder toestemming c.q. betaling.

Bij noodsituaties is BekendeArtiestBoeken.nl ten alle tijde bereikbaar op de op deze website vermelde noodnummers. Bij overmachtssituaties als bijvoorbeeld ziekte van een artiest zullen wij er samen met jou alles aan doen om binnen alle redelijkheid een gelijkwaardige plaatsvervanger te vinden. Je hebt als opdrachtgever bij een overmachtssituatie altijd het recht om de opgemaakte overeenkomst te ontbinden. BekendeArtiestBoeken.nl zal in dit geval de eventueel al betaalde factuur binnen enkele dagen terug betalen. Een epidemie/pandemie zoals COVID-19, of de daarbij behorende overheidsbeperkingen, vallen nooit onder overmacht en zijn dus géén geldige reden om (kosteloos) te kunnen annuleren.

Wij zijn telefonisch van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 18:00 te bereiken op telefoonnummer 085-0432225. Buiten deze kantoortijden nemen we informatie- en boekingsaanvragen in behandeling per e-mail. Indien het WhatsApp logo rechtsonder in je scherm zichtbaar is, kun je ons ook via WhatsApp bereiken.

In geval van nood kun je gewoon ons gangbare telefoonnummer gebruiken: 085-0432225. Deze zal buiten kantooruren zijn doorgeschakeld naar een mobiel nummer van één van onze medewerkers.

BekendeArtiestBoeken.nl is een professioneel boekingsbureau en verzorgt boekingen voor meer dan 2.000 Nederlandse artiesten, bands en acts. We hebben jarenlange ervaring met het boeken van artiesten, variërend van een sneltekenaar of hoempa orkest tot optredens en live-concerten van de meest populaire Nederlandse artiesten. De meeste van onze medewerkers staan of stonden jarenlang zelf op het podium. Wij weten dus heel goed wat er te koop is en waar, zodat we je altijd perfect kunnen adviseren. Daarnaast hanteren we scherpe prijzen of we slepen er een goede deal uit bij de artiesten die “Op aanvraag” zijn.

Uiteraard wil iedereen wel een keertje telefoneren met de bekende artiest die ingehuurd is om jouw feest of evenement op te vrolijken, maar als de artiest daar aan begint zal er weinig tijd overblijven om op te treden en te produceren. Wij hebben zelf overigens ook geen contact met de artiest. Hiervoor werkt de artiest vrijwel altijd met een manager, die als intermediair fungeert tussen het boekingskantoor (waarbij jij de artiest boekt) en de artiest. Heb je dus een specifieke vraag of verzoek dan kun je deze valtijd bij ons neerleggen en wij overleggen vervolgens met de manager die op zijn beurt weer overlegt met de artiest. 

Doorgaans is het BTW-tarief altijd 9% over de prijzen die op onze website staan vermeld. In een heel enkel geval zal dit 21% bedragen. Uiteraard stellen wij je daar dan bij de offerte al van op de hoogte.

Op het contract en op de website vind je de termen A/B/C/D of M(onitorset) vaak terug. Een A-set is geluid tot circa 250-350 personen. Bij een B-set is dat tot 500-600 personen, een C-set tot 800-1000 personen en een D-set tot 1200-1500 personen. Dit is uiteraard afhankelijk van een aantal factoren zoals binnen/buiten, wel/geen podium, etc. Een M(onitorset) is één of meerdere speaker(s) op het podium zodat de artiest zichzelf kan horen. Tegenwoordig werken de meeste artiesten echter met dopjes in hun oren, het zogenaamde in-ear systeem. Indien een optreden alleen met M-set is, is geluid dus niet inclusief!

Wanneer de artiest beschikbaar is kun je geheel vrijblijvend en kosteloos een optie plaatsen op de artiest van je keuze. Je hebt daarna 10 dagen de gelegenheid om met jouw feest comité of collega-organisator te overleggen of je de geplaatste optie om wilt zetten in een definitieve boeking. De act/band/artiest blijft gedurende deze optie periode geheel vrijblijvend voor jouw feest of evenement beschikbaar. Krijgt de act/band/artiest een definitieve aanvraag in deze optie periode dan wordt je hiervan op de hoogte gebracht. Je hebt dan nog steeds het recht om als eerste te boeken maar je zult dan, en dat verschilt per artiest, wél eerder moeten beslissen.  Alle aanbiedingen, zowel schriftelijk als mondeling, van BekendeArtiestBoeken.nl zijn steeds vrijblijvend.

BekendeArtiestBoeken.nl is een professioneel boekingsbureau en verzorgt boekingen voor meer dan 2.000 Nederlandse artiesten, bands en acts. We hebben jarenlange ervaring met het boeken van artiesten, variërend van een sneltekenaar of hoempa orkest tot optredens en live-concerten van de meest populaire Nederlandse artiesten.

BekendeArtiestBoeken.nl is een volledig onafhankelijk intermediair. Om deze reden kunnen wij jou, als zijnde onze klant, het beste advies geven! Wij zijn niet gebonden aan een artiest/act, jouw tevredenheid is ons hoofddoel. Daarom zullen wij ook alleen maar entertainmentvoorstellen doen die passen bij jouw feest of evenement en vooral… ook bij jouw budget!