Ronald boeken - Bekendeartiestboeken.nl

Ronald boeken

  • Tape-act
  • Duur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: inclusief tot 400 personen
  • Bezetting: 1 persoon
  • Genre: Feest / Nederlandstalig

Met de Amsterdamse Jordaan als bakermat, kun je op je vingers natellen dat muziek een belangrijke rol in je leven speelt. De liedjes van Johnny Jordaan, Willy Alberti en al die andere groten uit de Jordaan werden met de paplepel ingegoten.

Ronald boeken

Het kon voor Ronald dan ook niet uitblijven; Op zeer jeugdige leeftijd speelde hij de sterren van de hemel op zijn accordeon en vermaakte menigeen met zijn meezingers. Al dan niet met buurtvriendje René Froger. Door de jaren heen en onder de bezielende begeleiding van ‘Bolle Jan’ (vader van René Froger) ontwikkelde Ronald zich tot een veelgevraagde allround accordeonist en zanger, met als ‘vast podium’ het populaire Amsterdamse Café: ‘De Nieuwe Vaart’. Een bezoek aan de bekende discotheek ‘IT’ bracht Ronald tot het schrijven en componeren van het lied ‘Transsexueel’. Met alle gevolgen van dien…de single belandde in sneltreinvaart op de hitcharts en … A star was born!

Boekingen van Ronald

Het CD- album ‘Gezelligheid tot sluitingstijd’ bevat naast de hit ‘Transsexueel’ een groot aantal onvervalste meezingers van ondermeer Willy Alberti en André Hazes. Ronald werkt hard aan eigen repertoire; inmiddels heeft hij al hitgevoelige stukken zoals ‘Schoonmoeder’, ‘Onder haar rokken’, ‘Het meissie met de grote oorbellen’ en ‘Geil moet ze Zijn’ het levenslicht laten zien. Stukken die doorspekt zijn met onvervalste Amsterdamse humor en de Jordanese traditie in eer houden.

Direct Ronald huren? Klik hier voor boekingen van Ronald


Toon meer