Nielson boeken

RICHTGAGE: BOVEN € 15.000,-
Op aanvraag

Deel deze artiest:

 • Prijs
  Op aanvraag
 • Duur
  1 x 45 minuten
 • Geluid
  exclusief geluid en techniek
 • Bezetting
  6 personen
 • Soort
  Live bandshow
 • Genre
  Nederlandstalig

Nielson boeken voor jouw bedrijfsfeest of event? Nielson is terug. En zijn nieuwe sound klinkt anders, voelt anders en ís anders: elektronisch, volwassen en internationaal. Nielsons teksten komen rechtstreeks uit zijn hart en zijn persoonlijker dan ooit. En dat is precies de bedoeling.. Een optreden van Nielson is gegarandeerd een feestje. Met behulp van zijn gitaar speelt hij voornamelijk positieve en energieke Nederlandstalige popliedjes.

Nielson boeken

De populaire singer-songwriter begon al jong met het maken van muziek. Toen hij als kleine jongetje een drumstel voor zijn verjaardag kreeg, ontstond zijn liefde voor muziek. Hij deed als tiener mee aan verschillende talentenjachten en volgde na de middelbare school een opleiding aan de Herman Brood Academie in Utrecht, op de hiphop-afdeling. Hoewel hij dus in eerste instantie begon met rappen, vond hij na zijn opleiding zijn passie: het schrijven en zingen van Nederlandstalige liedjes. Dat dit hem erg goed afging, bleek wel tijdens het programma De beste singer-songwriter van Nederland in 2012. Zijn deelname aan dit programma maakte hem bekend bij het grote publiek.

Beauty & de brains

Nielsons debuutalbum Zo Van Ah Yeah kwam in 2014 op nummer twee binnen in de hitlijsten. Hij scoorde een gigantische hit met het nummer Beauty en de Brains, waarmee hij drie keer platina behaalde. Er volgde een clubtour langs verschillende bekende poppodia, zoals Paradiso en Tivoli. Daarnaast verzorgde Nielson in juni van dat jaar het voorprogramma van Guus Meeuwis.

Boekingen van Nielson

Nielson scoort niet alleen in zijn eentje, maar ook samen met andere artiesten, grote hits. Het nummer Hoe, dat hij in het voorjaar van 2013 opnam met Miss Montreal, werd een gigantisch succes. Het duo won hiermee een 100% NL Award voor de hit van het jaar. Later dat jaar maakte Nielson samen met de mannen van Bløf het nummer Mannenharten, de titelsong van de gelijknamige film. Ook deze single werd een groot succes en stond 14 weken in de Nederlandse Top 40.

Nielson inhuren

Voor zijn album Diamant werkte Nielson samen met Miles Walker, een Amerikaanse mixer/producer die hits van onder meer Beyoncé, Rihanna en Kygo op zijn naam heeft staan. Een heel bewuste keuze: na nederpophits als Beauty & De BrainsSexy Als Ik Dans en Mannenharten ambieert Nielson nu een sound met internationale allure. En ook voor de tour en het festivalseizoen met zijn band heeft hij grote plannen: “De liveshows worden zó gruwelijk!”

Direct Nielson boeken ? Klik hier voor boekingen van Nielson

Nielson boeken

Op aanvraag

prijzen zijn ex 7% BUMA-afdracht (indien van toepassing) en ex 9% BTW, en onder voorbehoud van (tussentijdse) wijzigingen

De prijzen van Nielson

Bekijk alle informatie, prijzen en boekingsmogelijkheden

Soort optredenDuurGeluidBezettingGenrePrijs
Live bandshow1 x 45 minutenexclusief geluid en techniek6 personenNederlandstaligOp aanvraag

Vergelijkbare artiesten

Op aanvraag
Op aanvraag
Op aanvraag

Een andere artiest zoeken?

Of bekijk hieronder vergelijkbare bekende artiesten uit ons bestand