Donnie boeken

Richtgage: tussen € 10.000,- en € 15.000,-
Op aanvraag

Deel deze artiest:

 • Prijs
  Op aanvraag
 • Duur
  1 x 30 minuten
 • Geluid
  exclusief en techniek
 • Bezetting
  2 personen
 • Soort
  Rapper
 • Genre
  Urban

Donnie boeken op jouw evenement? Bij de release van zijn cultmixtape Leipie Van Het Plein werd Donnie gezien als een protegé van De Jeugd van Tegenwoordig. Zijn delivery en vindingrijke wordplay zijn er zeker door geïnspireerd. En De Jeugd-producer Bas Bron heeft zijn sound van een dikke electrofunk-saus voorzien.

Donnie boeken

Maar ‘Maradonnie’ heeft zijn eigen kroon geclaimd en zijn heerschappij gaat veel verder dan Amsterdam. Debuutalbum Mannelogie, met daarop de live klappers Batras en Pleinvrees, was één van de meest spraakmakende hiphopreleases van 2015. En de mixtape Loei Ordinair bracht zijn sound weer een stap verder.

Boekingen van Donnie

Na de release van zijn tweede volledig door Bas Bron geproduceerde album BFMJT in 2017, met daarop de grote live hit De Tuinslang, staat Donnie schitterend aan de top van de Nederlandse hiphop-scene. Gooi daar nog zijn laatste samenwerkingen met onder andere Joost, Kraantje Pappie en Spacekees bij op, en je weet wat je in huis haalt!

Eurosonic Noorderslag

In 2016 bracht Donnie Mentaal uit, een eerbetoon aan de darter Raymond van Barneveld, van wie daarvoor een flinke reeks memes werd gepubliceerd op het Instagram-account van Donnie. Die track kwam later terug op de tweede mixtape genaamd Loei ordinair, met gastbijdragen van onder anderen SBMG en De Jeugd van Tegenwoordig. Later in hetzelfde jaar verscheen een ep van zes tracks genaamd Kwart voor monnie, met op de titeltrack ook nog Willie Wartaal. In augustus 2016 stond hij op Lowlands en begin 2017 op Eurosonic Noorderslag. Donnie bracht in februari 2018 de single Jaap Eden uit. In maart 2019 bracht Donnie de single Barry Hayze uit.

Grote hits met duet

In 2021 breekt Donnie definitief door bij het grote publiek. Samen met Frans Duijts scoort hij de nummer 1 hit “Frans Duits”. Direct gevolgd door “Bon Gepakt” met Rene Froger.

Direct Donnie boeken? Klik hier voor boekingen van Donnie

Donnie boeken

Op aanvraag

prijzen zijn ex 7% BUMA-afdracht (indien van toepassing) en ex 9% BTW, en onder voorbehoud van (tussentijdse) wijzigingen

De prijzen van Donnie

Bekijk alle informatie, prijzen en boekingsmogelijkheden

Soort optredenDuurGeluidBezettingGenrePrijs
Rapper1 x 30 minutenexclusief en techniek2 personenUrbanOp aanvraag

Vergelijkbare artiesten

Op aanvraag
Op aanvraag
Op aanvraag

Een andere artiest zoeken?

Of bekijk hieronder vergelijkbare bekende artiesten uit ons bestand