George Baker boeken | BekendeArtiestBoeken.NL

George Baker boeken

  • Tape-act
  • Duur: 1 x 30 minuten
  • Geluid: inclusief tot 800 personen
  • Bezetting: 1 persoon
  • Genre: Engelstalig / Oldies
  • Ook te boeken als live-concert met de band Tilt

De carriere van George Baker nam een aanvang in 1967, toen hij solliciteerde als zanger bij de plaatselijk beroemde band Soul Invention. In 1969 deed de band auditie bij platenlabel Negram, waar een drietal composities van de hand van George Baker werd opgenomen, waaronder het inmiddels bijna legendarische “Little Green Bag”. De bandnaam was inmiddels omgedoopt in George Baker Selection.

George Baker boeken

Dj Lex Harding was de eerste die het plaatje draaide, met het commentaar: “laten we hopen dat dit geen eendagsvlieg is”. Dat George Baker zeker geen eendagsvlieg is gebleken, mag inmiddels bekend zijn.’Little Green Bag’ was de aanloop naar een lange en wereldwijde carrire van een van de meest onderschatte Nederlandse artiesten. Maar liefst 600 composities kwamen er van de hand van Hans Bouwens (de echte naam van George Baker), hetgeen resulteerde in het gigantische aantal van 20.000.000 (miljoen) verkochte platen. Titels als “Dear Ann”, “Nathalie”, “Tonight”, Holy Day”, “Sing a song of love” en natuurlijk de giga-hit “Paloma Blanca”, die wereldwijd in maar liefst 125 verschillende versies is verschenen.

Boekingen van George Baker

Na een korte carriere-break tussen 1981 en 1985 kwam George Baker weer ijzersterk terug met de mega-hit “Santa Lucia by night”, waarmee meteen weer buitenlands succes een feit was. Al meer dan 30 jaar is Hans Bouwens/George Baker nu actief en aan het succes lijkt geen eind te komen.In 2005 werd een remake van Una Paloma Blanca gebruikt in de Nederlandse bioscoopkraker Vet Hard. Het nummer verscheen wederom in de hitlijsten van verschillende landen. De afgelopen jaren is George Baker nog even actief geweest als voorheen. Zo deed hij vele radio- en TV-shows, honderden live optredens in Nederland, Belgie en Duitsland.

Direct George Baker boeken? Klik hier voor boekingen van George Baker


Toon meer