Franklin Brown boeken

* Tape-act * Duur: 1 x 30 minuten * Geluid: inclusief tot 400 personen * Bezetting: 1 persoon * Genre: Pop / Soul / Disco

€1.975,-

Deel deze artiest:

Share on email
Share on facebook
Share on whatsapp

Franklin Brown is een Nederlandse zanger die bekend werd dankzij zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival. In 1996 won Franklin Brown samen met Maxine het Nationaal Songfestival met het liedje 'De Eerste Keer'. Het duo vertegenwoordigde daarop Nederland op het Eurovisie Songfestival in Oslo. Daar eindigen ze op de zevende plaats. De single 'De eerste keer' behaalde als hoogste plaats in de charts de 3e plek en werd daarmee de hoogste genoteerde songfestival hit in de charts van de afgelopen 30 jaar.

Franklin Brown boeken

Na het songfestival zijn Maxine en Franklin Brown als solo artiest verder gegaan en speelde Franklin Brown grote rollen in diverse shows van Frank Wentink in Studio 21 te Hilversum. Nog steeds treed hij regelmatig op met Maxine en noemt hij haar in interviews altijd één van zijn beste vrienden. Samen met Maxine is hij ook nog lid van het songfestival groepje The EuroStars. In deze groep werken ook Marlayne, Esther Hart en Mandy Huydts. Allemaal mensen die aan het songfestival hebben mee gedaan.

Boekingen van Franklin Brown

Met zanger Mark Dakriet richtte hij de groep B.I.G op en haalde daar de zanger Danny Sopacua bij en houden zij zich tijdens het optreden bezig met het zingen van soul muziek, motown en disco songs. In 2007 hebben Franklin Brown en Maxine voor het eerst in 11 jaar weer een nieuwe single opgenomen. Een door John Ewbank geschreven lied die voorzien werd van tekst door Franklin Brown zelf. De eerste CD sinds 11 jaar heet Steeds Weer en verteld het verhaal over vriendschap die alles overleefd en na meer dan 10 jaar nog steeds staat als een huis. In het liedje wordt nog even met een knipoog naar hun eerdere hit “De Eerste Keer” verwezen.

Direct Franklin Brown huren? Klik hier voor boekingen van Franklin Brown

Video afspelen

Franklin Brown boeken

€1.975,-

prijzen zijn ex 7% BUMA-afdracht (indien van toepassing) en ex 9% BTW

Een andere artiest zoeken?

Of bekijk hieronder vergelijkbare bekende artiesten uit ons bestand

Vergelijkbare artiesten

€1.495,-
€2.475,-
€1.195,-