Eva Simons boeken - Bekendeartiestboeken.nl

Eva Simons boeken

  • Tape-act
  • Duur: 1 x 30-45 minuten
  • Geluid: exclusief
  • Bezetting: 1 persoon
  • Genre: Pop / Dance

Eva Simons (Amsterdam, 27 april 1984) komt uit een muzikale familie. Haar grootvader is de befaamde accordeonist Johnny Meijer en haar moeder Ingrid Simons is een gewaardeerd achtergrond- en sessiezangeres bij onder meer Gordon en Rob de Nijs. Ze zingt op de singles I Believe In Love (2001) en I Want You Back (2003) van Cooper, een danceact uit de stal van producersteam Klubbheads, en op de single Don't Stop (2004) van John Marks. De zangeres is in 2004 een van de deelnemers aan het televisieprogramma Popstars - The Rivals.

Eva Simons boeken

Vanaf de zomer van 2005 werkt Simons aan haar solocarrière. Ze schrijft en produceert eigen songmateriaal en verzorgt in 2009 achtergrondzang in de tv-programma's X Factor en Dancing With The Stars. Haar liedje Silly Boy, geschreven met Mike Hamilton en Tierce Alec-John Person (a.k.a. Kizzo), bereikt via YouTube meer dan tien miljoen mensen, mede door het verhaal dat het een nieuwe single zou zijn van wereldsterren Rihanna en Lady Gaga. In juli 2009 biedt EMI Simons een internationaal platencontract aan. Op 8 september treedt ze op in het populaire televisieprogramma De Wereld Draait Door met een akoestische versie van Silly Boy.

Boekingen van Eva Simons

In augustus 2010 verschijnt de single Take Over Control van producer en DJ Afrojack, geschreven met Eva Simons en Mike Hamilton en met vocalen van Simons. Take Over Control wordt onder meer opgepikt door DJ's Annie Mac en Pete Tong van BBC Radio 1 en wordt uiteindelijk meer dan tien miljoen keer aangeklikt op videowebsite YouTube. De single behaalt onder meer de 24ste plaats in Britse hitparade. Een van de grote optredens in 2011 is tijdens het Koninginnedag van Radio 538 op het Museumplein in Amsterdam. Na haar eigen single I Don't Like You verschijnt op 25 mei 2012 een videoclip bij This Is Love, een nummer van de Amerikaanse rapper Will.i.am met zang van Simons. De single behaalt de eerste plaats van de Britse hitparade. De zangeres doet een uitgebreide tournee door de Verenigde Staten. Ze verzorgt daar onder meer de opening voor concerten van het Amerikaanse rapduo LMFAO en doet in juli televisieoptredens in de programma's America's Got Talent en Live With Kelly. I Don’t Like You haalt in juli de eerste plaats van de Dance/Club Play Songs, een lijst met de populairste tracks gedraaid in Amerikaanse danceclubs, gepubliceerd door Billboard.com. In 2013 ontvangt Simons samen met AfroJack een US Platinum-Award voor meer dan een miljoen downloads voor de single Take Over Control. De zangeres verzorgt het voorprogramma van de Amerikaanse superster Beyoncé.

Direct Eva Simons boeken? Klik hier voor boekingen van Eva Simons


Toon meer