Ben Cramer boeken

€2.500,-

Deel deze artiest:

 • Prijs
  €2500,-
 • Duur
  1 x 30 minuten
 • Geluid
  inclusief tot 400 personen
 • Bezetting
  1 persoon
 • Soort
  Tape-act
 • Genre
  Musical / Nederlandstalig

Vooral doorgaan, kenmerkt de carrière van Ben Cramer. Begonnen als beatzanger, ontwikkelt de geboren Amsterdammer zich daarna tot paradepaard in de stal van levensliederenproducent Pierre Kartner. 24 Top 40 singles en talloze albums waarvan er 4 onderscheiden zijn met „GOUD”.Zo was Ben tussen 1967 en 1980 de meest gevraagde artiest van Nederland en stond hij vaak meer dan 40x per maand ergens in het land zijn repertoire te brengen.

Ben Cramer boeken

Samen met producer/songschrijver Pierre Kartner scoort het tweetal in 1971 met een bewerking van het Franse succes ‘Allez Viens On Danse’ een groot succes. Als ‘De Clown’ groeit het uit tot Cramers lijflied. De opvolger ‘Vrede’ krijgt in 1973 een nieuw leven als ‘Veronica Vrij’, een pleidooi voor het behoud van de zeezender Veronica. Datzelfde jaar vertegenwoordigt Ben Nederland op het Eurovisie Songfestival in Luxemburg met de Kartner-compositie ‘De Oude Muzikant’ en hij eindigt als veertiende. Daarna zingt hij afwisselend Nederlands- en Engelstalig repertoire om eind jaren zeventig van platenmaatschappij te veranderen en een samenwerking aan te gaan met producers Peter van Asten en Richard de Bois.

Boekingen van Ben Cramer

Zijn carriere krijgt rond 1985 een nieuwe impuls.Op uitnodiging van Beppie Nooij’s Volkstheater speelt hij zijn eerste musical rol in de musical “In Holland staat een huis”.Dat smaakte naar meer en Cramer ontwikkelde zich uiteindelijk tot een succesvolle musical ster.Hieronder een kleine opsomming van musicals waar Cramer in heeft gespeeld. „Evita”, die hij zowel in Nederland, Belgie alsmede in Amerika (Tuscon en San Francisco) speelde „Chicago”, “Beauty and the Beast”, „AIDA”, „Pinokkio”, en natuurlijk niet te vergeten de prachtige gecompliceerde hoofdrol in „The Phantom of the Opera” . Bij platenmaatschappij Dureco verschijnt in 1991 het album „ Alles wordt anders”, welke met een Edison werd onderscheiden.

Direct Ben Cramer huren? Klik hier voor boekingen van Ben Cramer

Ben Cramer boeken

€2.500,-

prijzen zijn ex 7% BUMA-afdracht (indien van toepassing) en ex 9% BTW, en onder voorbehoud van (tussentijdse) wijzigingen

De prijzen van Ben Cramer

Bekijk alle informatie, prijzen en boekingsmogelijkheden

Soort optredenDuurGeluidBezettingGenrePrijs
Tape-act1 x 30 minuteninclusief tot 400 personen1 persoonMusical / Nederlandstalig€2500,-

Vergelijkbare artiesten

€2.795,-
€2.500,-
€2.495,-

Een andere artiest zoeken?

Of bekijk hieronder vergelijkbare bekende artiesten uit ons bestand