Alain Clark boeken

* Live-show * Duur: 1 x 30 minuten * Geluid: exclusief, akoestisch optreden * Bezetting: 3 personen * Genre: R&B / Soul * Ook te boeken met 7-persoons band: € 14.500,-

Op aanvraag

Deel deze artiest:

Share on email
Share on facebook
Share on whatsapp

Nederlandse singer-songwriter (Haarlem, 1979) die al vanaf zijn negende druk is met muziek. In zijn beginjaren brengt Alain Clark Nederlandstalige liedjes uit, maar een aantal jaar later gaat hij in het Engels schrijven. Zijn eerste wapenfeit als solo-artiest is de single 'Heerlijk'. 'Father And Friend', het nummer dat hij samen met zijn vader Dane Clark zong in 2007, is zijn doorbraak bij het grote publiek. Daarnaast zijn de nummers This Ain't Gonna Work en Blow Me Away een van zijn grootste hits.

Alain Clark boeken

Op jonge leeftijd moet Alain Clark een keuze maken tussen basketbal en muziek. Hij kiest voor het laatste. Als producer werkt Alain Clark samen met onder andere Ali B. en Boris. Zijn oude liefde Reva komt op Live It Out het duidelijkst tot haar recht in de combinatie van twee songs, 'This Ain't Gonna Work' en 'She's The One'. Voor dit album mag Alain in januari 2008 een belangrijke prijs in ontvangst nemen, namelijk een Originele Rembrandt. Deze prijs wordt door de Stichting Nederlandse Muziek toegekend aan albums van Nederlandse artiesten die zich onderscheiden door zelfgeschreven teksten en composities. De tweede single van Live It Out is het duet met zijn vader. Het nummer draagt de titel 'Father And Friend'. Voor dit nummer wint hij een 3FM Award in de categorie Beste Single. Dat is niet de enige Award die hij in 2008 in de wacht sleept. Hij wint er ook een voor Beste Nieuwkomer en een in de categorie Beste Zanger. Een jaar later valt hij weer in de prijzen, hij wint in maart 2009 een Edison Pop award voor Beste Zanger en wordt weer genomineerd voor een aantal 3FM Awards.

Boekingen van Alain Clark

Na het succes in eigen land gaat Alain de grens over naar Groot-Brittannië. Zijn album Live It Out verschijnt daar in 2009 en de eerste single 'Father & Friend' wordt door BBC Radio 2 al voor de officiële release verkozen tot Single van de Week. In 2010 is het tijd voor de langverwachte opvolger van het megasuccesvolle Live It Out. In april komt de eerste soulvolle single, 'Love Is Everywhere', uit en wordt een ruime maand later opgevolgd door het gehele album: Colorblind. 'For Freedom' is de tweede single van dit album. In 2011 Alain Clark heeft de titelsong van de Gooische Vrouwen-film voor zijn rekening genomen. De 31-jarige zanger schreef het nummer 'Foxy Lady' speciaal voor de film, die 10 maart 2011 uitkomt.

Voor openbare optredens geldt een hogere gage! Informeer vrijblijvend naar de prijs en voorwaarden. Optreden is tegen meerprijs uit te breiden met vader Dane Clark.

Direct Alain Clark huren? Klik hier voor boekingen van Alain Clark

Video afspelen

Alain Clark boeken

Op aanvraag

prijzen zijn ex 7% BUMA-afdracht (indien van toepassing) en ex 9% BTW

Een andere artiest zoeken?

Of bekijk hieronder vergelijkbare bekende artiesten uit ons bestand

Vergelijkbare artiesten

Op aanvraag
Op aanvraag

Dio

Op aanvraag