Ronnie Tober boeken

€2.450,-

Deel deze artiest:

 • Prijs
  €2450,-
 • Duur
  1 x 30 minuten
 • Geluid
  inclusief tot 400 personen
 • Bezetting
  1 persoon
 • Soort
  Tape-act
 • Genre
  Feest / Nederlandstalig

Wil jij Ronnie Tober boeken op jouw feest of evenement? Wij zijn jouw erkende boekingskantoor, met het grootste aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Wij informeren je graag over de kosten/prijs van een optreden van Ronnie Tober. Direct boeken? Vul het aanvraagformulier in. Vragen? Bel dan met 085-0432225.

Toen Ronnie Tober in 1963 voor het eerst op de Nederlandse televisie verscheen in De Vuist van Willem Duys, had hij ten opzichte van zijn generatiegenoten een ruime voorsprong. De 18-jarige zanger zag er namelijk goed uit, had een geweldige stem en kwam zó uit het verre Amerika vandaan. Met zijn voortreffelijke Nederlandse uitspraak – doorspekt met een charmant Amerikaans accent – won hij direct de sympathie het televisiekijkend publiek. Ronnie scoorde diverse hits en werd een bekende persoonlijkheid in het vaderlandse entertainment circuit.

Biografie Ronnie Tober

Ronald Edwin Tober is op 21 april 1945 geboren in Bussum. Op driejarige leeftijd emigreert hij met zijn ouders naar Albany, de hoofdstad van de staat New York. Ronnie groeit op als een echte Amerikaan maar thuis wordt Nederlands gesproken. Ronnie heeft al jong de ambitie artiest te worden. Hij wordt lid van het St. Peter’s Boys Choir en treedt ook op in familiekring en op school. Na het winnen van een talentenjacht, mag Ronnie op 15-jarige leeftijd zijn eerste plaatje opnemen. De single ‘Who Taught You How’ wordt veelvuldig gedraaid door de lokale radiostations en bezorgt hem plaatselijke bekendheid. Ronnie krijgt zelfs een eigen radioshow. Hij doet mee aan Junior Mr. America Contest, reist langs allerlei theaters en tv-stations en speelt rollen in de musical The Boyfriend en de televisiefilm Route 66. Verder treedt hij op voor zowel senator John F. Kennedy als Richard Nixon.

Boekingen van Ronnie Tober

In 1963 bezoekt Ronnie zijn grootouders in Nederland. Zijn tante Henny zorgt er voor dat hij mag optreden in het AVRO-programma Voor De Vuist Weg van Willem ‘O’ Duys. Ronnie zingt een liedje en laat als Hollandse Amerikaan een prima indruk achter. Driekwart jaar later is Ronnie opnieuw in Nederland. Hij treedt op in de Snip & Snap Revue, de televisieshows van Corry Brokken en Willy & Willeke Alberti en scoort een hit met het liedje ‘Iedere Avond’, een vertaling van ‘Twilight Time’ van The Platters. In 1965 doet Ronnie mee aan het Nationaal Songfestival, waar hij met het liedje Geweldig op de tweede plaats eindigt achter winnares Conny Vandenbos. Samen met Ann Burton wordt Ronnie uitgezonden naar het festival van Sopot in Polen, waarna hij ook zijn opwachting maakt op de festivals in Athene en Knokke. In 1968 mag Ronnie namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival in Londen. Hoewel hij met het liedje ‘Morgen’ in de achterhoede eindigt, wordt het nummer in diverse Europese landen een grote hit.

Veel hits

Ronnie bestendigt het succes met hits als ‘Marijke Uit Krabbedijke’, ‘Arrivederci Ans’ en ‘M’n Papegaai’. Daarnaast treedt hij op in binnen- en buitenland met artiesten als Caterina Valente, Vera Lynn, Roy Black en het orkest van Max Gregor. In 1971 scoort Ronnie met het liedje ‘Rozen Voor Sandra’ zijn grootste hit uit zijn carrière. Het nummer groeit uit tot een klassieker binnen het populair Nederlandstalig genre. Vier jaar later scoort Ronnie opnieuw een grote hit met zijn duet ‘Naar De Kermis’ met Ciska Peters. Hij neemt ook duetten op met Anneke Grönloh, Gonnie Baars en Rita Corita.

Vakmanschap

Ronnie Tober heeft zijn ambities volledig waargemaakt. Hij zit bijna vijftig jaar in het vak en is nog steeds een veelgevraagd en geliefd zanger. Dat kan alleen maar duiden op een groot vakmanschap, bestaande uit talent maar vooral doorzettingsvermogen en liefde voor het vak. En dat heeft de Hollandse Amerikaan Ronnie Tober in overvloed!

Officieel erkend boekingsbureau

We zijn een officieel erkend boekingsbureau, waar je de mogelijkheid hebt om gemakkelijk en veilig Ronnie Tober kunt boeken. Ook kun je bij ons terecht voor alle andere artiesten, zodat we samen een mooi programma of perfecte line-up kunnen samenstellen.

Persoonlijk contact

We nemen altijd persoonlijk contact met je op, want we zijn graag betrokken en houden de lijntjes het liefste kort. Als je Ronnie Tober wilt boeken regelen wij niet alleen de scherpste prijs, maar zorgen we ook voor duidelijke en heldere communicatie. Daarmee sta jij niet voor onverwachte verrassingen, en ben je vooraf op de hoogte van alle ins en outs. Met een optreden van Ronnie Tober wordt jouw feest of evenement onvergetelijk, en heb je bovendien een aantrekkelijk programma waarbij ook andere artiesten uitstekend kunnen passen. Uiteraard adviseren we je daar graag in.

Online artiesten boeken

Wil jij Ronnie Tober online inhuren? Wij zorgen ervoor dat je in 3 stappen een optreden van Ronnie Tober kunt boeken. Dus ben je bezig om een evenement te organiseren en heb je interesse in deze artiest? Wij zorgen voor alle informatie die daarvoor nodig is zoals boekingsmogelijkheden, prijs en andere voorwaarden. Stap voor stap begeleiden we je daarin, zodat jij je hier geen zorgen hoeft te maken.

Ronnie Tober boeken

Ben jij benieuwd hoe je Ronnie Tober kunt boeken en wat daarin de verdere stappen zijn? Wij leggen graag aan je uit welke stappen en informatie daarvoor nodig zijn. Bij meer boekingen, nu en in de toekomst, beschikken we dan ook al over al jouw gegevens zodat het nog makkelijker wordt om bij ons artiesten te boeken

Direct Ronnie Tober boeken of heb je wellicht nog wat vragen? Bel dan 085-0432225, of stuur een e-mail naar info@bekendeartiestboeken.nl

Klik hier voor boekingen van Ronnie Tober

Ronnie Tober inhuren

€2.450,-

prijzen zijn ex 7% BUMA-afdracht (indien van toepassing) en ex 9% BTW, en onder voorbehoud van (tussentijdse) wijzigingen

De prijzen van Ronnie Tober

Bekijk alle informatie, prijzen en boekingsmogelijkheden

Soort optredenDuurGeluidBezettingGenrePrijs
Tape-act1 x 30 minuteninclusief tot 400 personen1 persoonFeest / Nederlandstalig€2450,-

Vergelijkbare artiesten

€2.495,-
€2.295,-
€2.295,-

Een andere artiest zoeken?

Of bekijk hieronder vergelijkbare bekende artiesten uit ons bestand