John Enter boeken

Ook als Duitse zanger te boeken
€495,-

Deel deze artiest:

 • Prijs
  €495,-
 • Duur
  1 x 30 minuten
 • Geluid
  exclusief, alleen monitorset
 • Bezetting
  1 persoon
 • Soort
  Tape-act
 • Genre
  NL / Feest / Duits

Type “John”, druk op enter en je krijgt John Enter! John Enter, bekend als entertainer, bandparodis, zanger, is geboren in Almelo. Als klein kind zag hij zijn toekomstige dorp al liggen aan de Elsgrafen in Enter en hij woont er nog steeds. Kleine John zag in zijn jongere jaren André van Duin optreden bij een timmerfabriek in Enter en was meteen verkocht. John wist toen al als 11 jarig jongetje: “Dat wil ik gaan doen!”

John Enter boeken

Bandparodie werd zijn grote passie. John begon kranten rond te brengen om wat geld te sparen. Ook kreeg hij hulp van zijn beste fans, vader Betse Gerre en moeder Alberdine de Vries. Van deze fans kreeg John dat beroemde ‘instrument’, een bandrecorder. Hiermee begon het met liedjes opnemen en het plakken op band. Beetje bij beetje kwamen de optredens binnen en bij talentenjachten in den lande was hij altijd eeuwige 2de. Net als Joop Zoetemelk bij de tour de France. Later begon John ook zijn eigen teksten te schrijven en de allereerste single is uitgebracht in 1982. Deze single, uitgebracht in eigen beheer, was getiteld: ‘het kump wà terechte’, een echte Twentsche meezinger.

Boekingen van John Enter

Meerdere singles volgden en John ging na enige tijd samenwerken. Het duo was geboren.Onder de naam John en Ron. Als duo scoorde John vele hits o.a. ‘Na drieën op de Knieën’ een echte top 40 hit. Later beklom hij opnieuw meerdere malen de hitparade. O.a. met: Drie haren op de borst, boven op de berg, 3 witte duiven, het kontje, jehtzt gehts loss, weet je nog,enz. Al deze liedjes kwamen ook op vele verzamel-cd’s uit. Verder was er ook tv, o.a.: bij de Tros, Veronica, RTL, sbs6 enz. Maar John is ook bij onze Oosterburen een graag geziende gast, met compagnon, en scoorde daar met het lied: Die Hände zum Himmel.( Das Original ). Er kwamen uitnodigingen voor tv bij de WDR voor verschillende programma’s. Allemaal leuk om te doen. Verder kwam op cd nog uit: Im Wald sint die Rauber, De trom, Hol de ladio en Das boot lied. ( t Woanskip ) En toen ging er weer een nieuwe weg en uitdaging open voor John Enter want hij ging solo. Daartoe is hij een samenwerking aangegaan met producer Terry en Joly West in Nieuwe Pekela. De eerste cd single kwam uit, Ik heb drie haren op m’n borst ( ik ben een beer ) John treedt nog steeds met z’n bandparodie op, maar is ook als zanger zeer actief. Bij buurt- en dorpsfeesten -feesttenten, zomerfeesten, dancing, Apres ski, vrijgezellenfeesten, jubilea, reünies, carnaval, Oktober Feesten en bruiloften. Hoe dan ook: fleur en gezelligheid brengt hij in elke zaal!

Direct John Enter huren? Klik hier voor boekingen van John Enter

John Enter boeken

€495,-

prijzen zijn ex 7% BUMA-afdracht (indien van toepassing) en ex 9% BTW, en onder voorbehoud van (tussentijdse) wijzigingen

De prijzen van John Enter

Bekijk alle informatie, prijzen en boekingsmogelijkheden

Soort optredenDuurGeluidBezettingGenrePrijs
Tape-act1 x 30 minutenexclusief, alleen monitorset1 persoonNL / Feest / Duits€495,-

Vergelijkbare artiesten

€495,-

Een andere artiest zoeken?

Of bekijk hieronder vergelijkbare bekende artiesten uit ons bestand