Critical Mass boeken

€2.695,-

Deel deze artiest:

 • Prijs
  €2695,-
 • Duur
  1 x 30 minuten
 • Geluid
  inclusief tot 800 personen
 • Bezetting
  2 personen
 • Soort
  Tape-act
 • Genre
  Happy Hardcore

Critical Mass was een Nederlandse Happy Hardcore groep die in de periode 1994 tot 1999, ten tijde van de Happy Hardcore hype, enkele hits in de Nederlandse Top 40 scoorde. De groep bestond uit onder meer Huib Schippers (producer), Dave Van Hasselaar (producer) en Ed Bout (producer). Later sloot Ludmilla Odijk (zangeres) en MC Energy zich ook bij de groep aan.

Critical Mass boeken

In 1994 komt de Rotterdamse producer Ed Bout in contact met producer Dave van Hasselaar. Samen besluiten zij een nieuwe groep op te richten. Het duo krijgt een opdracht van gabberorganisatie ID&T Records om commerciële Hardcore te maken. Met “Dancing Together” scoort Critical Mass een hit. Hetzelfde jaar nog krijgt Critical Mass een gezicht met zangeres Ludmilla Odijk en MC Energy. In 1996 scoort de band groep met singles als “Burnin' Love”, “Believe In The Future” en “Happy Generation” enkele Top 40 hits. Later dat jaar kondigt ID&T aan dat Critical Mass spoedig samen wordt gevoegd met 2 Unlimited.

Boekingen van Critical Mass

In 1997, wanneer de happy hardcore rage in Nederland langzaam zijn einde nadert, brengt de groep de single “Together In Dreams” uit. Deze doet het een stuk minder goed dan verwacht. Bout en Van Hasselaar besluiten hun muziekcarrière een wending te geven door over te stappen naar andere muziekstijlen. In 1999 komt de laatste single uit, genaamd “In Your Eyes”. Sinds 2008 treedt de Critical Mass in originele bezetting weer op, op verschillende Happy Hardcore feesten en zijn weer volop in de scene door de 90’s revival.

Direct Critical Mass boeken? Klik hier voor boekingen van Critical Mass

Critical Mass boeken

€2.695,-

prijzen zijn ex 7% BUMA-afdracht (indien van toepassing) en ex 9% BTW, en onder voorbehoud van (tussentijdse) wijzigingen

De prijzen van Critical Mass

Bekijk alle informatie, prijzen en boekingsmogelijkheden

Soort optredenDuurGeluidBezettingGenrePrijs
Tape-act1 x 30 minuteninclusief tot 800 personen2 personenHappy Hardcore€2695,-

Vergelijkbare artiesten

€2.695,-
€2.475,-
€2.675,-

Een andere artiest zoeken?

Of bekijk hieronder vergelijkbare bekende artiesten uit ons bestand