Brainpower boeken

Prijscategorie: tussen € 3.000,- en € 4.000,-
Op aanvraag

Deel deze artiest:

 • Prijs
  Op aanvraag
 • Duur
  1 x 30 minuten
 • Geluid
  exclusief geluid en techniek
 • Bezetting
  2 personen (incl. DJ TLM)
 • Soort
  Hitshow (álle hits!)
 • Genre
  Urban / Hip Hop

Wil jij Brainpower boeken voor jouw party of event? Brainpower (Gert-Jan Mulder, Antwerpen, 1975) begint op jonge leeftijd met het schrijven van liedjes op de piano. Altijd al gefascineerd door ritme en taal wordt hij op zijn tiende geraakt door Hip Hop, een muziekstijl die deze elementen op een nieuwe manier combineert. Niet lang daarna begint Brainpower zelf met teksten schrijven en rappen. In eerste instantie in het Engels, vanaf 1989 ook in het Nederlands.

Brainpower boeken

In 1995 verhuist Brainpower voor zijn studie Communicatiewetenschap naar Amsterdam. Dit heeft ook gevolgen voor zijn artistieke carrière: zijn bekendheid in de Hip Hop-scene neemt met sprongen toe en hij treedt steeds vaker op. Voorjaar 2000 wordt Brainpower gevraagd aan het nieuwe album van Doe Maar mee te werken.

Nederlandse rapper boeken

Het nummer waarop hij te horen is, ‘Als Niet Als’, wordt één van de twee (tegelijkertijd uitgebrachte) comeback-singles van Doe Maar. ‘Als Niet Als’ behaalt # 19 in de Mega Top 100.

Boekingen van Brainpower

In 2002 breekt Brainpower definitief bij het grote publiek door met de pakkende single ‘Dansplaat’. Het nummer stijgt direct naar alle nummer-1 posities in Nederland! Ook de follow-up van ‘Dansplaat’, genaamd ‘Voel de vibe’ doet het goed. Brainpower: Nederhop op z’n best! Brainpower heeft eigenlijk geen uitgebreide introductie nodig. De Nederlandse rap-legende en woordkunstenaar verkocht maar liefst 1,5 miljoen platen en mocht 50 gouden/platen platen & awards op zijn naam zetten. Zijn talloze hits hebben miljoenen streams en zitten in de geheugens – en vooral de harten – van meerdere generaties gegrift. Van de #1-hit ‘Dansplaat’ tot ‘Vlinders‘ en van ‘Non Stop tot ‘Boks Ouwe‘; samen met DJ TLM doet hij al zijn bekende tracks uit de 00’s in een dikke Hit Show!  Vorig jaar verzorgde Brainpower nog een uitverkochte clubtour en op dit moment is zijn eigen theatertour in volle gang. Daarnaast werkt hij momenteel aan twee nieuwe albums!

Direct Brainpower boeken? Klik hier voor boekingen van Brainpower

Brainpower boeken

Op aanvraag

prijzen zijn ex 7% BUMA-afdracht (indien van toepassing) en ex 9% BTW, en onder voorbehoud van (tussentijdse) wijzigingen

De prijzen van Brainpower

Bekijk alle informatie, prijzen en boekingsmogelijkheden

Soort optredenDuurGeluidBezettingGenrePrijs
Hitshow (álle hits!)1 x 30 minutenexclusief geluid en techniek2 personen (incl. DJ TLM)Urban / Hip HopOp aanvraag

Vergelijkbare artiesten

Op aanvraag
Op aanvraag
Op aanvraag

Een andere artiest zoeken?

Of bekijk hieronder vergelijkbare bekende artiesten uit ons bestand