Ben Liebrand boeken

Bekend van “Grandmix” en “Mastermix”
€3.495,-

Deel deze artiest:

 • Prijs
  €3495,-
 • Duur
  3 uur
 • Geluid
  exclusief
 • Bezetting
  1 persoon
 • Soort
  Bekende Radio 10 DJ
 • Genre
  Dance Classics

Wil jij Ben Liebrand boeken op jouw feest of evenement? Wij zijn jouw erkende boekingskantoor, met het grootste aanbod aan artiesten, bands, dj`s en ander entertainment. Wij informeren je graag over de kosten/prijs van een optreden van Ben Liebrand. Direct boeken? Vul het aanvraagformulier in. Vragen? Bel dan met 085-0432225.

Ben Liebrand, woonachtig in Canada, wordt in 1960 geboren in Nijmegen. Al op 16-jarige leeftijd laat Ben de wereld genieten van zijn dj-kunsten met zijn eigen mobiele roadshow. Dit is het begin van een carrière die ondertussen al ruim 25 jaar omspant. Hij is wereldwijd bekend van remixen voor artiesten als Phil Collins, Sting en Salt & Pepa. Maar ook van Alexander O’Neal, Genesis en Grace Jones. Maar hij is door zijn legendarische ‘Grandmix’ en het radioprogramma ‘In The Mix’ ook de inspiratiebron voor dj’s. Zoals Armin van Buuren, Olav Basoski, DJ Tiësto en Ferry Corsten.

Biografie Ben Liebrand

In 1977 kwam Ben met een hele stapel 12 inches en LP’S terug van een vakantie in Italië. Om al die nieuwe muziek aan een vriend van hem te kunnen laten horen, besloot hij alle beste stukjes achter elkaar te zetten. Liebrand: “Als een soort Reader’s Digest heb ik met een cassettedeck met een pauze toets alle bestestukken aan elkaar geplakt. Dat was de allereerste mix die ik gemaakt heb.” Eind jaren ’70 bestond het fenomeen mixen nog niet echt. In 1978 begon Liebrand als dj in ‘de Kwien’, een discotheek met de allure als de Amsterdamse ‘Escape’ in zijn hoogtijdagen. “Die omgebouwde bioscoop lag in het Limburgse dorp Gennep, of all places. Maar het was helemaal compleet met neon en laser, geheel volgens het Studio 54-idee uit NYC. Ik ben daar begonnen met het mixen, het op tempo door laten lopen van muziek.

Keizer Karel Club

Ik heb dat daar een tijdje gedaan en toen ben ik in 1980 in de ‘Keizer Karel Club’ in Nijmegen begonnen met draaien. Pas na de fantastische openingsavond kwam ik er achter dat het een gayclub was! Ik heb er negen jaar gedraaid en er heerste een hele lekkere open minded sfeer. Ik stond op de piek van een zaterdagavond dingen als Kraftwerk er tussendoor te gooien. En dan ging de hele dansvloer uit zijn dak. De nieuwste import uit Amerika draaide ik. Maar ook nummers van Jean-Michel Jarre. Die normaal gesproken nooit op een dansvloer voorbij komen, maar die ritmisch konden. Manfred Langer (grondlegger van de IT, red.) vertelt in zijn boek dat hij in de ‘Keizer Karel Club’, met mij achter de draaitafels, het idee heeft opgevat om zoiets ook in Amsterdam te gaan doen. Dat is uiteindelijk de IT geworden.”

Boekingen van Ben Liebrand

“Ik heb in al die jaren gedraaid wat ik leuk vond en wat ik in de platenzaken hoorde. Ik trok mij helemaal nergens iets van aan. Meestal was het zo dat ik de plaat die in de Top 40 of in de dancechart kwam, al drie of vier weken aan het draaien was. Jaren later kom je een verzamelaar tegen, de ‘Homo Top 100’, die helemaal vol staat met spul dat wij toen gedraaid hebben! In die tijd stond Ben Liebrand, zo hetero als hij is, achter de draaitafels al die nummers te draaien die nu op de ‘Homo Top 100’-cd staan!”

Radio Veronica

Via de jongens van The Limit (bekend van de hit ‘Say Yeah’), waarvoor Ben Liebrand enkele 12″-mixen maakte, kwam hij bij Lex Harding van Veronica terecht. Het mixen was begin jaren ’80 in opkomst, waardoor Lex het idee had opgevat om een radioprogramma te gaan maken waarin continu gemixt werd. Dat programma is ‘In The Mix’ genoemd. Van de dj’s die in Nederland al op die manier aan het werk waren in de clubs, was Ben één van de weinigen die ook de technische knowhow had om kwalitatief op NOB-niveau aan te kunnen leveren. De eisen van het NOB waren heel erg streng. “Met dit programma was ik ook de eerste dj die niks zei. Ik heb toen als extra gimmick een radio-interview gedaan met Erik de Zwart, waarin hij de vragen stelde waarop ik niet antwoordde! Ik ben de dj die echt zijn kop houdt en muziek draait.”

Nachtelijke uurtjes

“Laatst raakte ik met de general manager van Apple Nederland in gesprek die me vertelde dat ook hij ‘s nachts ‘In The Mix’ opnam met een cassetterecordertje. Omdat e-mail in die tijd nog niet bestond, kreeg ik daardoor weinig reacties en had ik geen idee wat luisteraars ervan vonden. Soms kreeg ik een brief van een liefhebber of hoorde ik mijn mix terug in kledingzaken of op het strand en daar moest ik het dan mee doen. Jaren later werd mij duidelijk hoeveel dj’s destijds aan de hand van ‘In The Mix’, aan het mixen zijn geslagen. Daar zitten mensen bij als Tiësto, Armin van Buuren, Ferry Corsten en Charley Lownoise maar ook DJ Dano, die uiteindelijk gigantische hardcore is gaan draaien.” Na drie jaar is ‘In The Mix’ verdwenen en als ‘Minimix’ doorgegaan bij ‘Bart (van Leeuwen, red.) & De Zwart’ daarna bij ‘Curry & Van Inkel’, ‘Staverman & Van Inkel’, etc.

Holiday Rap

De zomerhit van 1986 van DJ Sven & MC Miker G is geproduceerd door Ben. “De platenmaatschappij vroeg aan mij of ik ‘Holiday’ van Madonna kon namaken. Ik heb toen uitgezocht welke instrumenten en drumcomputers haar producer Jellybean gebruikte en dat nagedaan. De rappers hebben toen in een zeer melige sessie, in mijn slaapkamer bij mijn ouders thuis, alles ingerapt. Het ging echt helemaal nergens over. Miker G stond vanwege het waanzinnige geluid op zijn koptelefoon helemaal te flippen achter de microfoon. Hij vond zichzelf met galm zo gaaf klinken dat, als ik de hoofdtelefoon niet van zijn hoofd had getrokken, hij daar nu nog had gestaan! De tweede keer dat ik ze heb gezien, stond het nummer 1 in de Top 40 en de derde keer waren ze alweer uit elkaar. Het was een hele rare tijd.”

Radio 10

Ben Liebrand is na vele jaren op Veronica, nu helemaal op zijn plek bij Radio 10. Met elke Zaterdag In The Mix vanaf 20:30 en elke vrijdag om 8:45 bij Gerard Ekdom te gast met de zeer populaire Bijna Weekend Minimix.

 

Officieel erkend boekingsbureau

We zijn een officieel erkend boekingsbureau, waar je de mogelijkheid hebt om gemakkelijk en veilig Ben Liebrand kunt boeken. Ook kun je bij ons terecht voor alle andere artiesten, zodat we samen een mooi programma of perfecte line-up kunnen samenstellen.

Persoonlijk contact

We nemen altijd persoonlijk contact met je op, want we zijn graag betrokken en houden de lijntjes het liefste kort. Als je Ben Liebrand wilt boeken regelen wij niet alleen de scherpste prijs, maar zorgen we ook voor duidelijke en heldere communicatie. Daarmee sta jij niet voor onverwachte verrassingen, en ben je vooraf op de hoogte van alle ins en outs. Met een optreden van Ben Liebrand wordt jouw feest of evenement onvergetelijk, en heb je bovendien een aantrekkelijk programma waarbij ook andere artiesten uitstekend kunnen passen. Uiteraard adviseren we je daar graag in.

Online artiesten boeken

Wil jij Ben Liebrand online inhuren? Wij zorgen ervoor dat je in 3 stappen een optreden van Ben Liebrand kunt boeken. Dus ben je bezig om een evenement te organiseren en heb je interesse in deze artiest? Wij zorgen voor alle informatie die daarvoor nodig is zoals boekingsmogelijkheden, prijs en andere voorwaarden. Stap voor stap begeleiden we je daarin, zodat jij je hier geen zorgen hoeft te maken.

Ben Liebrand boeken

Ben jij benieuwd hoe je Ben Liebrand kunt boeken en wat daarin de verdere stappen zijn? Wij leggen graag aan je uit welke stappen en informatie daarvoor nodig zijn. Bij meer boekingen, nu en in de toekomst, beschikken we dan ook al over al jouw gegevens zodat het nog makkelijker wordt om bij ons artiesten te boeken

Direct Ben Liebrand boeken of heb je wellicht nog wat vragen? Bel dan 085-0432225, of stuur een e-mail naar info@bekendeartiestboeken.nl

Klik hier voor boekingen van Ben Liebrand

Ben Liebrand inhuren

€3.495,-

prijzen zijn ex 7% BUMA-afdracht (indien van toepassing) en ex 9% BTW, en onder voorbehoud van (tussentijdse) wijzigingen

De prijzen van Ben Liebrand

Bekijk alle informatie, prijzen en boekingsmogelijkheden

Soort optredenDuurGeluidBezettingGenrePrijs
Bekende Radio 10 DJ3 uurexclusief1 persoonDance Classics€3495,-

Vergelijkbare artiesten

€3.495,-

Een andere artiest zoeken?

Of bekijk hieronder vergelijkbare bekende artiesten uit ons bestand