Abel boeken

Bekend van o.a. ‘Onderweg’
Op aanvraag

Deel deze artiest:

 • Prijs
  Op aanvraag
 • Duur
  in overleg
 • Geluid
  exclusief geluid en techniek
 • Bezetting
  4 personen
 • Soort
  Live bandshow
 • Genre
  Nederpop

Wil jij Abel boeken voor een optreden op jouw feest of evenement? In 2000 brak de Bredase band Abel door met hun single Onderweg. Het nummer stond wekenlang op nummer één in de Nederlandse hitlijsten. Ook in België had Abel succes: in 2000 was Onderweg daar één van de tien meestverkochte singles. In datzelfde jaar bracht de band hun debuutalbum De Stilte Voorbij uit.

Abel boeken

De afgelopen jaren heeft zanger Joris Rasenberg achter de schermen gewerkt aan nieuwe muziek. Nu is de band terug met een nieuwe single: Zie Jij Het Ook. In het nummer bezingt Joris de waarde van menselijk contact, nu de wereld volgens hem steeds meer lijkt te draaien om het individu.

Nederlandse band boeken

Joris: “Het begon weer te kriebelen, de drang om iets te creëren was groot. In mijn muziek probeer ik bijzondere momenten vast te leggen. Zoals je foto’s maakt van gebeurtenissen die er echt toe doen, zodat ze niet verdwijnen. Momenten met familie, vrienden, de mensen om je heen en al het wonderlijke dat het leven je brengt.”

Boekingen van Abel

Joris hoopt dat luisteraars zich herkennen in de muziek van Abel, of daar een eigen verhaal in vinden. “Ik probeer het alledaagse en het ongrijpbare te vangen in muziek en er woorden bij te vinden. Kleine en grote verhalen die kleur geven aan de dag en die het waard zijn om verteld te worden. Hoe mooi is het als mensen iets van zichzelf of van anderen in onze muziek herkennen en daar iets mee kunnen. Als de luisteraar een eigen verhaal vindt in een nummer is dat misschien wel het meest bijzondere moment.”

Wil jij direct Abel boeken? Klik hier voor boekingen van Abel

Abel boeken

Op aanvraag

prijzen zijn ex 7% BUMA-afdracht (indien van toepassing) en ex 9% BTW, en onder voorbehoud van (tussentijdse) wijzigingen

De prijzen van Abel

Bekijk alle informatie, prijzen en boekingsmogelijkheden

Soort optredenDuurGeluidBezettingGenrePrijs
Live bandshowin overlegexclusief geluid en techniek4 personenNederpopOp aanvraag

Vergelijkbare artiesten

Op aanvraag
Op aanvraag

Een andere artiest zoeken?

Of bekijk hieronder vergelijkbare bekende artiesten uit ons bestand