5150 (Van Halen Tribute Band) boeken

Op aanvraag

Deel deze artiest:

 • Prijs
  Op aanvraag
 • Duur
  2 x 45 minuten
 • Geluid
  op aanvraag
 • Bezetting
  5 personen
 • Soort
  Tributeband
 • Genre
  Van Halen Tribute

Running with the devil doet Eddie van Halen de komende tijd niet. De gitarist is namelijk aan het herstellen van een ingrijpende dikkedarmoperatie. De tournee is stilgelegd, de shows zijn opgeschort.

5150 boeken

Daarom is er nu een uniek Van Halen Tribute project: het Van Halen Tribute Project ‘5150’. Conrad Hultermans trapt af: we trekken alle klassiekers uit de kast. “Eénmalig, als eerbetoon aan een van de beste hardrockbands ooit.” Dat was tenminste de gedachte. De gitarist uit Ossendrecht (o.a. bekend van metalband X-tinXion en 666 The Nightmare) bedacht het idee samen met ‘collega’ gitarist Maxim Slock (Flat Out). “We zijn, net als vele gitaristen, groot fan van Eddie van Halen. Die man heeft bepaalde gitaartechnieken bedacht die onvoorstelbaar zijn. Binnen een paar noten hoor je al dat hij het is. Hoewel ik in de jaren tachtig al kennis maakte met de muziek van Van Halen, ben ik pas in de jaren negentig tijdens de eerste gitaarlessen Eddie pas echt leren waarderen. Zijn techniek/feel/sound is geweldig! Hij is gewoon een van mijn gitaarhelden”, wijdt hij verder uit.

Boekingen van 5150

Het leek de Brabantse gitaristen een goed plan om eens twee uur lang op het podium te knallen met Van Halensongs. Drummer Stefan Maas, zanger Stan Verbraak en bassist Frank Dries deelden die mening en sloten zich bij het project aan. “We hadden het clubje snel bij elkaar. Iedereen heeft zijn eigen bands en projecten lopen, dus het aantal repetities is door tijdsgebrek wel beperkt. Door de repetities op te nemen, kunnen we thuis verder de partijen uitwerken. Op die manier kunnen we, ondanks de weinige repetities, toch een retestrak programma neerzetten. Het repertoire is vooral afkomstig uit de David Lee Roth-periode, aangevuld met een paar Sammy Hagar-songs. We spelen bijna de gehele Van Halen 1 plaat.” Hoe goed het klínkt, mag iedereen nu zelf gaan beoordelen, want deze Tribute band is vanaf januari 2013 exclusief te boeken bij Prominent Entertainment. “Dak er af garantie band” is ons oordeel, maar beleeft u het zelf ook maar wat deze band brengt. In een dampende show van 2×45 minuten laten zij de broekspijpen en lange haren weer wapperen als vanouds.

Direct 5150 huren? Klik hier voor boekingen van 5150

5150 (Van Halen Tribute Band) boeken

Op aanvraag

prijzen zijn ex 7% BUMA-afdracht (indien van toepassing) en ex 9% BTW, en onder voorbehoud van (tussentijdse) wijzigingen

De prijzen van 5150 (Van Halen Tribute Band)

Bekijk alle informatie, prijzen en boekingsmogelijkheden

Soort optredenDuurGeluidBezettingGenrePrijs
Tributeband2 x 45 minutenop aanvraag5 personenVan Halen TributeOp aanvraag

Vergelijkbare artiesten

Op aanvraag

Een andere artiest zoeken?

Of bekijk hieronder vergelijkbare bekende artiesten uit ons bestand