Roog boeken

Op aanvraag

Deel deze artiest:

 • Prijs
  Op aanvraag
 • Duur
  1 x 60 minuten
 • Geluid
  exclusief
 • Bezetting
  1 persoon
 • Soort
  DJ
 • Genre
  House

Roog heeft vanaf zijn zesde pianoles en speelt als tiener toetsen in vele bands. Daarnaast wordt hij door studio’s ingehuurd voor sessiewerk. Als hij 14 jaar oud is neemt hij het besluit om DJ te worden. Na een aantal jaren in het drive-in circuit gezeten te hebben maakt hij in 1992 de overstap naar house. Hij geeft in zijn muziekkeus dan al blijk van een voorliefde voor soulvolle, vocale house. De DJ-carrière van Roog wil niet echt van de grond komen. De Nederlandse housewereld wordt nog geregeerd door mensen als Dimitri en Marcello als in 1997 het speed garage-genre ineens populair wordt. Aangezien dat de muziek is waar Roog eigenlijk al jaren mee bezig is ziet de toekomst er ineens een stuk rooskleuriger uit.

Roog boeken

Naar aanleiding van een artikel over speed garage in Update Magazine is DJ Roog van de ene op de andere dag zeer gewild. Als DJ’s Johnson en Van Bellen zich aansluiten bij het genre is de opmars van speed garage niet meer te stoppen: Roog draait op alle denkbare feesten en clubavonden en weet daarnaast zijn studie rechten met succes af te ronden. Samen met DJ Armin van Buuren maakt Roog de mix-CD Planet Disco. De plaat wordt uitgebracht bij United, waar Roog met zijn 5 jaar jongere broer Greg ook platen uitbrengt onder de naam Hardsoul. Hardsoul werkt met verschillende vocalistes, waaronder Debbie Sledge van Sister Sledge. Met Hardsoul komt Roog terecht in de Essential Mix lijst van BBC Radio One.

Boekingen van Roog

In 2001 draait DJ Roog speelt voor 40.000 mensen tijdens ID&T’s Sensation in de Arena. Hij verzorgt op ID&T Radio het wekelijks programma SOAP waarin hij house en garage draait. DJ Roog wordt genomineerd voor Lucky Strike Dance Award in de categorie beste house/garage DJ. Hij maakt een remix van Spargo’s You And Me. Op de singles Where Did Our Love Go en Keep Playing That Song van Planet Hardsoul bevatten vocalen van Forrest. Tijdens de uitreiking van de Lucky Strike Dance Awards in 2002 wordt DJ Roog uitgeroepen tot beste beste DJ in de categorie house/garage. In juli 2009 presenteren Roog en Erick E hun eerste gezamenlijk single als producerduo Housequake: Shed My Skin van Housequake & Anita Kelsey, uitgebracht op het nieuwe label Housequake Recordings.

Direct Roog huren? Klik hier voor boekingen van Roog

Roog boeken

Op aanvraag

prijzen zijn ex 7% BUMA-afdracht (indien van toepassing) en ex 9% BTW, en onder voorbehoud van (tussentijdse) wijzigingen

De prijzen van Roog

Bekijk alle informatie, prijzen en boekingsmogelijkheden

Soort optredenDuurGeluidBezettingGenrePrijs
DJ1 x 60 minutenexclusief1 persoonHouseOp aanvraag

Vergelijkbare artiesten

Op aanvraag
Op aanvraag

Een andere artiest zoeken?

Of bekijk hieronder vergelijkbare bekende artiesten uit ons bestand