Extince boeken

Dit is een vanaf-gage
€1.850,-

Deel deze artiest:

 • Prijs
  €1850,-
 • Duur
  1 x 20 minuten
 • Geluid
  exclusief
 • Bezetting
  1 persoon
 • Soort
  Rapper
 • Genre
  Urban / Hip / Hop

Extince, de Exteronaldus, Prince Extince of eigenlijk Peter J.C. Kops wordt gezien als de vader van de Nederlandse hiphop. Zijn kracht zit hem in zijn (Brabantse) woordspelingen, ‘zachte g’, humor en funkinvloeden. In 1995 scoort hij de eerste Nederlandstalige hiphop hit ‘Spraakwater’, waarmee de gekopieerde Amerikaanse hiphop scene verleden tijd is.

Extince boeken

De daaropvolgende singles ‘Viervoeters’, ‘Kaal Of Kammen’ en ‘Zoete Inval’ belanden stuk voor stuk in de hitlijsten. In 2006 werkte hij mee aan de opening van de TMF awards met het nummer ‘Ben Je Down’. Extince blijft actief met het maken van eigen muziek en verschijnt tevens op het album van Flinke Namen. In 2012 brengt hij een album uit genaamd ‘De Winnaar Houdt Aan’, waarop hij samenwerkt met diverse bekende rappers zoals Ali B, Fresku en Gers Pardoel.

Boekingen van Extince

De Correspondent (2015) publiceerde een artikel waarin werd benoemd dat de man die Nederland leerde rappen zijn spraakwater hervonden heeft, refererend naar zijn album 'X'. Op dit album zijn Nederlands- en Engelstalige nummers te horen en werkt hij samen met o.a. Rotjoch, Shirma Rouse, Keizer, Ross & Iba. Tegenwoordig tourt Extince samen met zijn DJ door heel het land en brengt hij zijn bekende hits afgewisseld met albumnummers ten gehore.

Direct Extince huren? Klik hier voor boekingen van Extince

Extince boeken

€1.850,-

prijzen zijn ex 7% BUMA-afdracht (indien van toepassing) en ex 9% BTW, en onder voorbehoud van (tussentijdse) wijzigingen

De prijzen van Extince

Bekijk alle informatie, prijzen en boekingsmogelijkheden

Soort optredenDuurGeluidBezettingGenrePrijs
Rapper1 x 20 minutenexclusief1 persoonUrban / Hip / Hop€1850,-

Vergelijkbare artiesten

€1.995,-

Een andere artiest zoeken?

Of bekijk hieronder vergelijkbare bekende artiesten uit ons bestand