Zanger Showbusters en Dizzy Man's Band overleden

Hitzanger uit de jaren zeventig Jacques Kloes is vanmorgen overleden. Hij is vermoedelijk overleden aan een hartstilstand, dat laat de toetsenist van de band Hans Vos weten aan RTL Boulevard.

De Dizzy Man's Band scoorde in de jaren 70 verschillende hits als Tickatoo, The Show en The Opera. In 1979 had Jacques Kloes nog een hitje met Patricia Paay, You Make It Allright.

De zanger begon zijn carrière bij bandjes als Rocking Friends, Black Ventures en Baby Rockers. In 1968 speelt hij Take Five, dat in 1970 van naam verandert en vanaf dan door het leven gaat als Dizzy Man's Band. Hun eerste single flopt. Dan gooien ze het over een andere boeg in de stijl van Credence Clearwater Revival en toveren ze Down on the Corner knap om tot de hit Tickatoo. Het is het begin van een succesformule. De band weet uiteindelijk zeventien hits te scoren in Nederland.

In 1978 stapt Jacques Kloes uit de Dizzy Man's Band en daarmee kwam aan het succes van de groep ook meteen een eind.  Later vormde Jacques Kloes jaren lang samen met Johan Bouquet een succesvol duo als The Showbusters.

Bron: RTL Boulevard / Telegraaf

Zanger Showbusters en Dizzy Man's Band overleden