Zwart Licht boeken

Op aanvraag

Deel deze artiest:

 • Prijs
  Op aanvraag
 • Duur
  in overleg
 • Geluid
  exclusief
 • Bezetting
  3 personen
 • Soort
  Live-act
 • Genre
  Urban / Hip Hop

Eind 2007 besluiten producer Hayzee en rapper Akwasi, allebei actief in het Amsterdamse jongerencentrum Studio West, samen een groep op te richten. Leeroy wordt al snel als derde lid aan de formatie toegevoegd, waarna Zwart Licht in een stroomversnelling terechtkomt. Binnen een jaar is debuutalbum ‘Bliksemschicht’ klaar om in eigen beheer uitgebracht te worden, twee maanden later ligt de cd via TopNotch door het hele land in de winkel.

Zwart Licht boeken

Nog geen anderhalf jaar na de oprichting van de groep, is Zwart Licht een gevestigde naam binnen de Nederlandse hiphop. Ze slepen in 2009 drie State Awards binnen voor ‘Beste Groep’, ‘Beste Album’ en ‘Beste Live Act’. Deze laatste award ontvangen ze in 2010 en 2011 wederom. Langzaam is anders!

Boekingen van Zwart Licht

Na het eerste wapenfeit is het tijd voor ‘No JuJu!’ De energieke, grime-achtige raps op pompende hiphop en dubstep beats van producer Hayzee, knallen mc’s Akwasi en Leeroy uit de startblokken. De plaat krijgt een enorme buzz mee, ook omdat de drie een zeer beruchte live-show reputatie hebben opgebouwd. Die live reputatie dendert door met het Project Zwart Licht XL, een samenwerking tussen de band The Experience en Zwart Licht zelf. De formatie is zo’n succes, dat ze het schoppen tot een optreden tijdens Lowlands 2011. Dat het vuur van Zwart Licht nog niet is gedoofd bleek toen afgelopen jaar de track ‘Tappen’ verscheen, afkomstig van de Vanaf Nu compilatie. Zwart Licht host op Juize FM de wekelijkse radioshow Grimeyard.

Direct Zwart Licht huren? Klik hier voor boekingen van Zwart Licht

Zwart Licht boeken

Op aanvraag

prijzen zijn ex 7% BUMA-afdracht (indien van toepassing) en ex 9% BTW, en onder voorbehoud van (tussentijdse) wijzigingen

De prijzen van Zwart Licht

Bekijk alle informatie, prijzen en boekingsmogelijkheden

Soort optredenDuurGeluidBezettingGenrePrijs
Live-actin overlegexclusief3 personenUrban / Hip HopOp aanvraag

Vergelijkbare artiesten

Op aanvraag
Op aanvraag
Op aanvraag

Een andere artiest zoeken?

Of bekijk hieronder vergelijkbare bekende artiesten uit ons bestand