Stef Bos boeken

NIET BESCHIKBAAR VOOR PRIVE-FEESTEN
Op aanvraag

Deel deze artiest:

 • Prijs
  Op aanvraag
 • Duur
  1 x 45 minuten
 • Geluid
  in overleg
 • Bezetting
  1 persoon
 • Soort
  Tape-act
 • Genre
  Nederlandstalig

Nederlandstalige zanger die in 1991 een Top 10- hit scoort met 'Papa'. Van Is Dit Nu Later worden in Nederland meer dan 200.000 albums verkocht. Stef Bos krijgt in 2000 een Edison en een Gouden Harp. De eerste podiumervaring doet Stef Bos (1961) in zijn studententijd op met het cabaretduo Kaliber. In 1981 wint Kaliber de publieksprijs van het fameuze cabaretfestival Camaretten in Delft. Later, in 1988, eindigt Stef als onderdeel van duo Idioten Blozen Niet op de tweede plaats tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival/Wim Sonneveld Concours. Ondertussen studeert hij sociologie in Utrecht.

Stef Bos boeken

Na afloop van zijn studie trekt hij naar Antwerpen om van 1984 tot en met 1988 aan Studio Herman Teirlinck kleinkunst te studeren. Na zijn studie speelt Stef onder meer bij toneelgezelschap Oud Huis Stekelbees in Gent en schrijft hij teksten en muziek. Zo zijn in 1989 tekst en muziek van de Belgische Eurovisie Songfestival-inzending 'Door De Wind' van zijn hand. Na onder meer voor de populaire Belgische band Clouseau geschreven te hebben, gaat de twintiger voor zichzelf schrijven. Zijn eerste single 'Is Dit Nu Later' komt uit in 1990, maar doet niet veel. De tweede single 'Gek Zijn Is Gezond' wordt wel opgemerkt en dankzij veel aandacht op de radio wordt het een klein succesje. Het debuutalbum Is Dit Nu Later volgt in het najaar van datzelfde jaar. Wanneer in februari 1991 de single 'Papa' uitkomt, kent al snel een groot publiek zijn naam. 'Papa' is een dikke hit in Nederland en België. Het singlesucces komt de verkoopcijfers van Is Dit Nu Later ten goede: het wordt dubbel platina. Stef Bos neemt in datzelfde jaar een Zilveren Harp en een Edison in ontvangst. Voor het theaterconcert Tussen De Liefde En De Leegte (naar het gelijknamige album uit 1992) krijgt Stef in 1993 de Pall Mall Exportprijs.

Boekingen van Stef Bos

In 2000 ontvangt Stef Bos een Gouden Harp voor zijn werk en zijn tweede Edison, dit keer voor het album Zien. Stef brengt in 2014 zijn dertiende studioalbum Mooie Waanzinnige Wereld uit. Eerste single is het nummer 'Beter Mens'. Naar eigen zeggen had de zanger deze track nooit geschreven zonder zijn zoon.

Direct Stef Bos huren? Klik hier voor boekingen van Stef Bos

Stef Bos boeken

Op aanvraag

prijzen zijn ex 7% BUMA-afdracht (indien van toepassing) en ex 9% BTW, en onder voorbehoud van (tussentijdse) wijzigingen

De prijzen van Stef Bos

Bekijk alle informatie, prijzen en boekingsmogelijkheden

Soort optredenDuurGeluidBezettingGenrePrijs
Tape-act1 x 45 minutenin overleg1 persoonNederlandstaligOp aanvraag

Een andere artiest zoeken?

Of bekijk hieronder vergelijkbare bekende artiesten uit ons bestand

Vergelijkbare artiesten

Op aanvraag
Op aanvraag