Lil' Kleine vrij gekomen op 30-01

1 van de populairste artiesten van Nederland is door een annulering vrij gekomen voor een optreden op zaterdag 30 januari a.s.
NU boeken is een leuke korting ! Bel ons: 0486-830194. Wie het eerst komt....

De carrière van Jorik Scholten, beter bekend als Lil' Kleine, begon al op zijn achtste met dansen en acteren. Lange Frans raakte onder de indruk van zijn rap kwaliteiten en besloot hem te helpen. Tot op de dag van vandaag adviseert Frans de Amsterdammers op zowel zakelijk als creatief gebied, en met succes: de hype rondom Lil' Kleine wordt steeds groter.

In de zomer van 2012 bracht Lil' Kleine in samenwerking met Appelsap, Patta, Nike en Faberyayo de EP 'Tuig van de Richel' uit. Dat najaar verzorgde hij een featuring op de single 'Het Leven Is Een Melodie' van Brett, wat de titelsong van de film 'De Groeten van Mike' was en hoog op de lijst van de Kids Top 20 stond. Ook verzorgde Lil' Kleine in 2012 het voorprogramma van de club tour van Lange Frans. Voor het programma 'Ali B op Volle Toeren' herschreef Danny de Munk samen met Eric van Tijn het nummer 'Tuig van de Richel'. Lil' Kleine maakte op zijn beurt een versie van 'Zo Verdomd Alleen' wat gelijk zijn eerste iTunes Top 3 hit is geworden.

In het derde seizoen van de BNN-serie 'Van God Los' heeft Lil' Kleine een mooie rol bemachtigd in een aflevering. Hij werd naar aanleiding van zijn muziek en optredens gevraagd voor een casting. Zo heeft hij vroeger ook meegedaan aan 'Praatjesmakers', heeft hij een rol gespeeld in de film 'Diep' en kreeg hij een gastrol in de politieserie 'Van Speijk'.

Kenmerkend voor het werk van Lil' Kleine is zijn Amsterdamse accent, samen met zijn soms nogal directe teksten. De rapper maakt gretig gebruik van de mogelijkheden die hiphop biedt. Hij is stoer maar legt ook zijn hart op tafel en schroomt niet om zijn gevoelens te tonen. Opgegroeid op de straten van Amsterdam, heeft deze artiest alles in zich om de next best te worden.

 

Lil' Kleine vrij gekomen op 30-01