Koos Alberts overleden

Volkszanger Koos Alberts is vrijdag op 71-jarige leeftijd overleden. „Deze wedstrijd heeft hij niet kunnen winnen. In het bijzijn van de kinderen, kleinkinderen en familie is hij rustig ingeslapen”, laat zijn vrouw Joke weten.

“Vandaag hebben wij toch nog onverwacht afscheid moeten nemen van onze aller-, allerliefste Koos”, schrijft de vrouw van de Amsterdamse zanger.

“Onze grote kanjer die de afgelopen vijf weken heeft gevochten om deze wedstrijd te winnen. Hoe verdrietig was het voor ons om zijn strijd te zien. Deze wedstrijd heeft hij niet kunnen winnen. In het bijzijn van de kinderen, kleinkinderen en familie is hij rustig ingeslapen.”

Alberts maakte half juli bekend aan blaaskanker te lijden. Hij onderging een operatie waarbij zijn blaas verwijderd en zegde al zijn optredens tot en met september af. 

De zanger, die werd geboren als Jacobus Johannes Krommenhoek heet, had hits als Ik verscheurde je foto en Gisteren heeft zij mij verlaten. Hij belandde eind jaren tachtig na een auto-ongeluk in een rolstoel.

Koos Alberts overleden