Duncan Laurence naar Songfestival

Dat heeft AVROTROS maandag bekendgemaakt. De 24-jarige Laurence studeerde afgelopen jaar af aan de Rockacademie in Tilburg. Hij ontwikkelde zich daar als zanger, songwriter en producer en deed tijdens zijn studie ervaring op in onder meer Londen en Stockholm. De zanger, die eigenlijk Duncan de Moorheet, deed in 2014 mee aan The Voice of Holland.

„De afgelopen jaren deden voor Nederland A-artiesten mee met grote naamsbekendheid”, stelt de zanger. „Voor mij geldt dat laatste niet, maar dat is juist ook mooi: er zijn heel veel jonge muzikale talenten in Nederland. Mijn deelname bewijst dat je zomaar de kans kunt krijgen om op zo’n groot platform te laten zien wat je waard bent. Ik ben heel trots dat ik Nederland ga vertegenwoordigen en ik ga alles geven.”

Het lied is al klaar. Dat wordt gepresenteerd op 7 maart. AVROTROS-directeur Eric van Stade enthousiasme is groot. „We werden van onze stoel geblazen door deze song. Het is zo krachtig dat we unaniem hebben besloten dat Duncan onze man is.”

Vorig jaar vertegenwoordigde Waylon Nederland op het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Met het liedje Outlaw In ’Em eindigde hij op de achttiende plaats. De laatste keer dat Nederland het liedjesfestival won, met Ding-a-dong van Teach-In, was in 1975. Waylon deed ook in 2014 mee. Hij kwam toen, samen met DeLange als The Common Linnets, wel erg dichtbij: Calm After the Stormeindigde als tweede.

Natuurlijk kun je Duncan Laurence boeken bij BekendeArtiestBoeken.NL

Bron: Telegraaf

 

Duncan Laurence naar Songfestival