Domien, Giel & Paul bewonen Glazen Huis 2015

Radio-dj's Domien VerschuurenGiel Beelen en Paul Rabbering zitten vanaf 18 december in het Glazen Huis in Heerlen voor de twaalfde editie van de benefietactie 3FM Serious Request.

De radiomakers krijgen hierbij voor het eerst dit jaar gezelschap van een collega-dj, die zich ieder voor 24 uur laten opsluiten in de mobiele studio op het Pancratiusplein. Roosmarijn Reijmer, Michiel Veenstra, Frank van der Lende, Eva Koreman en Wijnand Speelman zijn de gegadigden die de drie dj's bijstaan tijdens de populaire actie.

De radiozender zamelt dit jaar geld in voor een betere toekomst voor miljoenen jongeren in oorlogs- en conflictgebieden. Dat gebeurt net als ieder jaar samen met het Rode Kruis. Domien, Giel en Paul maken tot kerstavond 24 uur per dag radio en tv, zonder dat ze iets eten. In ruil voor geld kunnen luisteraars verzoekplaatjes aanvragen.

De drie dj's zaten al eerder in het Glazen Huis. Voor Domien is het de tweede keer, hij deed het vorig jaar voor het eerst. Paul laat zich voor de derde keer opsluiten en voor Giel is het alweer de negende editie.

Vorig jaar stond het Glazen Huis in Haarlem, waar een recordbedrag van bijna 12,4 miljoen euro werd opgehaald voor vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. In 2016 vindt de actie vanuit Breda plaats.

Domien