Blof krijgt Edison voor volledig oeuvre

Bij de uitreiking van de Edison Pop-prijzen heeft de Zeeuwse groep Bløf maandagavond een oeuvreprijs gewonnen. "Bløf is geen band met een verzameling albums, Bløf is een band met een oeuvre", aldus de jury onder voorzitterschap van Leon Verdonschot. De Edisons Pop 2014 werden maandagavond uitgereikt in de Harbour Club in Amsterdam. Sandra van Nieuwland kreeg de award in de categorie pop. De jury typeert Van Nieuwland als een blijver. De Jeugd Van Tegenwoordig won een Edison in de categorie hiphop. Anouk kreeg de prijs voor beste album en Mr. Probz voor beste song.

Eerder op de avond waren er al Edisons voor De Staat (voor beste rockgroep), Martin Garrix (dance), Mister And Mississipi (alternative), Frans Duijts (volksmuziek) en Jett Rebel (nieuwkomer).

Metamorfose

De Edison Pop-prijzen zijn dit jaar vernieuwd. Zo is er een andere jury, onder voorzitterschap van schrijver en presentator Leon Verdonschot. Ook ondergingen de categorieën een metamorfose. Voorheen waren die breder, zoals beste mannelijke en vrouwelijke artiest en beste groep, aldus de organisatie. Vanaf nu oordeelt de jury per genre. 'De Nederlandse Grammy's' worden sinds 1960 toegekend en zijn daarmee de oudste muziekprijzen van Nederland. Bron: Nu.nl

Blof krijgt Edison voor volledig oeuvre