Barbara Straathof overleden

Zangeres Barbara Straathof is zaterdagochtend op 41-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van baarmoederhalskanker. Dat maakte het management van de voormalig deelneemster van The Voice of Holland zaterdag bekend.

 

“Ze heeft tot het laatst gevochten om de ziekte te verslaan, maar heeft de ongelijke strijd helaas moeten opgeven. Barbara is overleden in het bijzijn van haar geliefde Chantal”, liet haar manager weten in een reactie. “Met Barbara verliezen wij een zangeres in hart en nieren, maar bovenal een prachtig, uniek, mooi, liefdevol en ongelooflijk leuk mens. Wij zijn in diepe rouw.”

Afgelopen april werd duidelijk dat Straathof kanker had. Een paar dagen later bedankte ze haar fans voor de steun die ze kreeg. Zanger Gordon ging in augustus op ziekenbezoek bij Straathof. Daarvan plaatste hij enkele foto's, Straathof uitbundig lachend, op Facebook.

Straathof krijgt een openbare herdenkingsdienst. Ze zal vervolgens in besloten kring worden gecremeerd. De zangeres was in 2012 te zien in het derde seizoen van The Voice. Die editie van de talentenjacht werd uiteindelijk gewonnen door Leona Philippo. Twee jaar later bracht Straathof haar debuutalbum Nothing But Love uit.

Barbara Straathof overleden