Kim Wilde boeken

Op aanvraag

Deel deze artiest:

 • Prijs
  Op aanvraag
 • Duur
  1 x 60 minuten
 • Geluid
  in overleg
 • Bezetting
  6 personen
 • Soort
  Live act
 • Genre
  Pop / 80’s artiest

Als dochter van de Britse popzanger uit de jaren 50, Marty Wilde, had Kim Wilde een aantal hits in de 80er jaren. In het begin viel haar, door synthesizer gekenmerkte pop-stijl, onder het genre New Wave. Maar gedurende de er opvolgende jaren, bleek dat haar sterkste nummers, steeds meer richting doorsnee pop gingen. In 1980 werd Kim Wilde gecontracteerd door producer Mickie Most's van Rak Records, Onder hun vlag werd ook in 1981 haar eerste single Kids In America uitgebracht. Kids In America werd #2 in de Britse charts terwijl haar tweede single, Chequered Love, in de Top tien kwam. Haar debuutalbum Kim Wilde deed het net zo goed als haar singles. Het daarop volgende jaar werd Kids In America een Top 40 hit in Amerika, terwijl Select haar in de Britse hitlijsten hield.

Kim Wilde boeken

Desondanks was Kim Wilde niet in staat om succesvol te blijven. Pas eind 1986 had ze weer succes met een dance versie van the Supremes hit You Keep Me Hangin' On. Dit nummer bereikte de Top 10 aan beide kanten van de Atlantische Oceaan. Wilde had verder geen hit meer in Amerika totdat ze terugkwam in de zomer van 1987 met Another Step (Closer to You), een duet met Junior Giscombe. Na het succes van de single begonze haar imago te veranderen, ze werd sexier. Deze verandering werkte niet helemaal, maar desondanks had ze toch een aantal hits van haar album Close2 uit 1988 zoals You Came, Never Trust A Stranger en Four Letter Word. Wilde bleef nummers maken in de 90er jaren, zo af en toe met succes.

Boekingen van Kim Wilde

In 2001 nam ze een nieuw nummer op, Loved, voor een compilatie album, dat verrassend een hit werd in Belgie. In 2003 had ze een pan-Europees succes met Anyplace, Anywhere, Anytime, een duet met een andere grootheid uit de jaren 80 uit Duitsland, Nena. In 2006 tekende Wilde een nieuw contract bij EMI en bracht de eerste single van haar 10de studio album uit in veel landen van Europa en Azie. You Came 2006 kwam bijna in al deze landen in de charts en was haar eerste hit solo hit in Duitsland sinds 1988. De tweede single van het album, welke door fans vanover de hele wereld gekozen werd, was Perfect Girl. Na de release in november 2006, stond het negen weken in de Duitse single Top 100. De derde single Together We Belong werd uitgebracht in maart 2007. Het album Never Say Never bevatte 8 nieuwe nummers en vijf opnieuw opgenomen oude hits van haar. Dit album deed het goed in Belgie, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en in Duitsland (waar haar naam nog steeds in de belangstelling stond sinds haar duet met Nena). Op dit moment zijn er geen plannen om een nieuw album uit te brengen in Engeland. Een vierde single van Never Say Never werd uitgebracht in augustus 2007 in Duitsland. Het nummer Baby Obey Me is ge-remixed en door de Duitse rapper 'Inspector' zijn er wat raps aan toegevoegd.

Direct Kim Wilde huren? Klik hier voor boekingen van Kim Wilde

Kim Wilde boeken

Op aanvraag

prijzen zijn ex 7% BUMA-afdracht (indien van toepassing) en ex 9% BTW, en onder voorbehoud van (tussentijdse) wijzigingen

De prijzen van Kim Wilde

Bekijk alle informatie, prijzen en boekingsmogelijkheden

Soort optredenDuurGeluidBezettingGenrePrijs
Live act1 x 60 minutenin overleg6 personenPop / 80's artiestOp aanvraag

Een andere artiest zoeken?

Of bekijk hieronder vergelijkbare bekende artiesten uit ons bestand

Vergelijkbare artiesten

Op aanvraag
Op aanvraag