Classics Revival Band (The Classics Tribute Band) boeken

* Tributeband * Duur: 2 x 60 minuten * Geluid: exclusief * Bezetting: 4 personen * Genre: The Classics Tribute * Gage is <150 personen / >150 personen: € 2.345,- / Ex reiskosten

€1.995,-

Deel deze artiest:

Share on email
Share on facebook
Share on whatsapp

De in 1967 in het Limburgse Stramproy opgerichte popgroepThe Classics scoorde vooral in de jaren zeventig haar grote hits. Van de oorspronkelijke bezetting is alleen zanger Harry Broens nog aktief als zanger van The Classics Revival Band. De benaming van de sound van The Classics was “de vlaaiensound”. Close harmony zingen met prachtige accoorden. Platenbaas Johnny Hoes ontdekte de band en bood hen een platencontract aan. Met het nummer “My Lady of Spain” scoorde de band in de zomer van 1972 een hit in de Top 40. De hoogste notering van de plaat was de 21e positie en de band stond bijna 3 maanden achtereen in de hitlijsten.

Classics Revival boeken

De hoogste positie in de Top 40 ooit voor The Classics was het nummer “Yellow Sun of Equador” welke in 1974 uitkwam en de nummer 5 positie behaalde. Andere grote hits waren “Gimme that horse”, “Papa Peppone”, “My Russian Lady”, “Wings of an Eagle” en “Sunshine Baby”. De band kreeg televisie optredens in binnen- en buitenland en verkocht bijvoorbeeld van de single “My Lady of Spain” meer dan 500.000 exemplaren. De band kreeg ook een grote fanclub en volgens zeggen was dit de grootste fanclub van Nederland. Van de oorspronkelijke bezetting is gitarist Joep Beurskens in 2005 overleden en drummer Ber Kwaspen in 2007. In de huidige bezetting is Harry Broens de zanger en slag gitarist en zijn zoon Rolph is de toetsenman / pianist en spil van de band. Bassist Erick Jeurninck, ook afkomstig van Stramproy, is nieuw bij The Classics Revival Band. De drummer welke tot de band is toegetreden is een muzikale vriend van Rolph en Erick; Edward Venbrucx.

Boekingen van Classics Revival

Met zijn vieren vormen zij The Classics Revival Band en spelen zij de sound van de jaren '60 – '70 en '80. Van The Moody Blues tot The Who tot het eigen repertoire van The Classics.

Direct Classics Revival huren? Klik hier voor boekingen van Classics Revival

Video afspelen

Classics Revival Band (The Classics Tribute Band) boeken

€1.995,-

prijzen zijn ex 7% BUMA-afdracht (indien van toepassing) en ex 9% BTW

Een andere artiest zoeken?

Of bekijk hieronder vergelijkbare bekende artiesten uit ons bestand

Vergelijkbare artiesten

€2.750,-