Bucks Fizz boeken

Op aanvraag

Deel deze artiest:

 • Prijs
  Op aanvraag
 • Duur
  1 x 30 minuten
 • Geluid
  in overleg
 • Bezetting
  4 personen
 • Soort
  Semi-live act
 • Genre
  Pop / 80’s artiest

Bucks Fizz, oorspronkelijk een vocaal kwartet opgericht in Londen in 1981, was een van de meest succesvolle groepen van Groot-Brittannië in de jaren 80, door het uitbrengen van 20 hit singles en albums tijdens dat decennium. Terwijl het Eurovision Song Festival niet de meest moderne manier is om bekend te worden, opende het de deuren voor ABBA, toen ze in 1974 wonnen met Waterloo. Zeven jaar later, in 1981, won Bucks Fizz, die een identieke vocale samenstelling gebruikte van twee mannelijke en twee vrouwelijke stemmen, ook het festival, met hun aanstekelijke Making Your Mind Up.

Bucks Fizz boeken

De groep bestaande uit vier jonge- maar ervaren zangers werd expres pas gepromoot voor het Eurovisie festival. De zangers Cheryl Baker, Jay Aston en Mike Nolan hadden al eerder samengewerkt in de groep Brooks en Bobby Gubby (known as Bobby Gee) was te zien in Jesus Christ Superstar. Na Making Your Mind Up behaalden twee opvolgende singles de top 20 en hun vierde hit binnen een jaar, The Land Of Make Believe, bracht ze eind 1981 terug aan de top van de hitlijsten. In 1982 kwam My Camera Never Lies uit en de top 10 hit in Engeland Now Those Days Are Gone werd opgevolgd in 1983 door de top 20 UK hit Run For Your Life. Maar de groep moest al snel twee bijna gelijktijdige tegenslagen overwinnen. In december 1984, tijdens een tournee, waren ze betrokken bij een busongeluk waardoor Mike Nolan ernstige verwondingen opliep en in 1985 verliet Jay Aston de groep. Ze werkten al een tijdje minder vaak, maar de hits in Engeland bleven komen, zoals I Hear Talk (1984), You And Your Heart So Blue (1985), New Beginning (Mamba Sayra) en Love The One Your With(1986) en Heart Of Stone (1988).Shelley Preston werd aangeworven ter vervanging van Jay Aston, maar uiteindelijk besloot Bucks Fizz toch verder te gaan als trio. Gedurende deze periode bewees Cheryl dat haar talent niet beperkt was tot louter zingen en verscheen op televisie en maakte haar eigen programma's zoals Eggs & Baker, dit terwijl Bobby ook profiteerde van de televisie en scoorde met verschillende TV tunes zoals van het programma Big Deal.

Boekingen van Bucks Fizz

Mike Nolan's gezondheid werd steeds beter en hij stond later alleen op het podium van een kerstmusical. In 1991 bestond Bucks Fizz tien jaar en begon voor deze gelegenheid een jubileumtour. Ze brachten het lang verwachte “Live Album” uit, opgenomen in The Fairfield Halls, Croydon. Het touren en het geven van live optredens is vanaf toen een begrip bij de groep geworden.In 1993 verliet Cheryl Baker de groep om een gezin te stichten en om zich te concentreren op een solo carriere als TV presentatrice. De mannelijke leden Bobby and Mike, besloten door te gaan met Bucks Fizz en om terug te gaan naar een originele bezetting van tweer vrouwen en twee mannen. Na veel audities werden Amanda Szwarc en Heidi Manton aan de groep toegevoegd. Amerika, Europa, Australie en het Verre Oosten zijn voor de charme van Bucks Fizz gevallen en hebben ze met gouden- en zilveren platen en vele andere onderscheidingen beloond. Door hun live optredens hebben ze de hele wereld gezien en maakt tot een van de succesvolste Engelse live groepen. Door de spannende en getalenteerde setting van de groep is gegarandeerd dat de naam van Bucks Fizz nog lange tijd voorbij zal komen en niet vergeten zal worden.

Direct Bucks Fizz huren? Klik hier voor boekingen van Bucks Fizz

Bucks Fizz boeken

Op aanvraag

prijzen zijn ex 7% BUMA-afdracht (indien van toepassing) en ex 9% BTW, en onder voorbehoud van (tussentijdse) wijzigingen

De prijzen van Bucks Fizz

Bekijk alle informatie, prijzen en boekingsmogelijkheden

Soort optredenDuurGeluidBezettingGenrePrijs
Semi-live act1 x 30 minutenin overleg4 personenPop / 80's artiestOp aanvraag

Een andere artiest zoeken?

Of bekijk hieronder vergelijkbare bekende artiesten uit ons bestand

Vergelijkbare artiesten

Op aanvraag
Op aanvraag
Op aanvraag