Bonnie Tyler boeken

Op aanvraag

Deel deze artiest:

 • Prijs
  Op aanvraag
 • Duur
  1 x 60 minuten
 • Geluid
  in overleg
 • Bezetting
  5 personen
 • Soort
  Live act
 • Genre
  80’s artiest

Bonnie Tyler heeft al meer dan een dozijn albums uitgebracht, meer dan 60 singles in een carriere die al meer dan een kwart eeuw duurt, heeft ze de reputatie om een van de grootste artiesten te zijn die Engeland heeft voortgebracht. Geboren als Gaynor Hopkins komende uit een klein dorpje in Wales uit de buurt van Swansea, stond muziek altijd in het middelpunt van het Hopkins huishouden. Bonnie herinert zich nog hoe de buren bij elkaar kwamen als haar moeder, een liefhebber van opera, thuis aan het zingen was. Als tiener noteerde Gaynor de teksten van de liedjes die haar vader had opgenomen op zijn band recorder zodat ze zelf voor de spiegel haar eigen favorieten kon nadoen. Gaynor was altijd zeer onder de indruk van de soul of Motown en de passie van Janis Joplin en koesterde haar eigen droom van een eigen zangcarriere.

Bonnie Tyler boeken

Het kostte haar familie enige overtuigingskracht, maar Gaynor stemde er mee in om mee te doen bij een lokale talentenjacht. Uiteindelijk werd ze tweede, maar het podium debuut gaf haar de extra moed om haar droom na te jagen. Al heel snel werd Gaynor een van de Dixies, het achtergrond koortje in Bobby Wayne's groep. Onder de artiestennaam Sherene Davis kreeg ze, 17 jaar oud, professionele ervaring in een breed scala van muziek stijlen. Na verloop van tijd begon ze haar eigen groep, Sherene and Imagination,hiermee trad ze regelmatig op in The Townsman Club in Swansea. Hier werd ze verliefd op Robert Sullivan, de man die ze in 1973 trouwde. Het huwelijk bleek echter een te zware belasting op de lange succesvolle carriere die haar nog te wachten stond. Op een avond zag Chappell Music talent scout Roger Bell een van de optredens van Sherene en vertrok toen direct naar London om de tekstschrijvers en producers Ronnie Scott en Steve Wolve te vertellen over de geweldige stem die hij had ontdekt in Swansea. Een demo werd er gemaakt, contracten werden getekend en men kwam met een nieuwe artiestennaam: Bonnie Tyler was geboren!.

Boekingen van Bonnie Tyler

Bonnie's eerste single, My, My Honeycomb kwam niet veel verder dan de lokale radiostations. De tweede poging kwam amper in de hitlijsten voor totdat op 30 Oktober 1976 Lost In France de hitlijsten van Engeland binnenkwam en er gedurende 10 weken in bleef staan. Het nummer werd een grote hit in Europa en maakte de droom van Bonnie waar toen ze werd gevraagd voor een optreden in Top of the Pops. Bonnie's 1976 debuutalbum The World Starts Tonight kreeg goede kritieken,een solide reputatie en als veelbelovende nieuwe artiest stond ze op de kaart in heel Europa.Maar toen de single, It's a Heartache, voor een aankomend album uitkwam, brak de geluidsbarrière. De track stond op de hoogste posities in veel Europese landen, en nog belangrijker het kwam op nummer 3 in de benchmark Billboard Hot 100.Het nummer, een van de grootste hits van 1978 won goud op de Amerikaanse Country Music lijst. Een paar jaren later steeg Bonnie's carriere tot een nieuw hoogtepunt door de release van Total Eclipse Of The Heart en schreef ze geschiedenis door als enigste artiest uit Wales op nummer 1 in Engeland en in de USA te staan. Het album Faster Than The Speed Of Night waarop het nummer Total Eclipse Of The Heart, het titelnummer en Have You Ever Seen The Rain staan, werd het eerste album uitgebracht door een vrouwelijke artiest die binnenkwam op nummer 1 in de Engelse hitlijst en het kreeg ook nog twee Grammy nominaties in Amerika. Bonnie doet nog steeds waar ze zin in heeft zoals optreden in honderden uitverkochte lokaties over de hele wereld. Ook haar discografie blijft zich nog steeds uitbreiden, door haar studio albums,compilaties of door samenwerking ontstane meesterstukken met artiesten zoals Mike Oldfield, Todd Rundgren and Rick Wakeman. Door haar buitengewone carriere won Bonnie ontelbare awards en kreeg ze een immense schare fans door haar niet aflatende vermogen om hits te creeren.

Direct Bonnie Tyler huren? Klik hier voor boekingen van Bonnie Tyler

Bonnie Tyler boeken

Op aanvraag

prijzen zijn ex 7% BUMA-afdracht (indien van toepassing) en ex 9% BTW, en onder voorbehoud van (tussentijdse) wijzigingen

De prijzen van Bonnie Tyler

Bekijk alle informatie, prijzen en boekingsmogelijkheden

Soort optredenDuurGeluidBezettingGenrePrijs
Live act1 x 60 minutenin overleg5 personen80's artiestOp aanvraag

Een andere artiest zoeken?

Of bekijk hieronder vergelijkbare bekende artiesten uit ons bestand

Vergelijkbare artiesten

Op aanvraag
Op aanvraag
Op aanvraag