Bananarama boeken

Op aanvraag

Deel deze artiest:

 • Prijs
  Op aanvraag
 • Duur
  1 x 30 minuten
 • Geluid
  in overleg
 • Bezetting
  2 personen
 • Soort
  Semi-live act
 • Genre
  Pop / 80’s artiest

Het succes verhaal begon toen Terry Hall van de Fun Boy Three, de drie meiden vraagt om mee te zingen op het nummer: It Ain't What You Do (It's The Way That You Do It). Dit nummer staat in 1982 overal in Europa in de hoogste regionen van de hitlijsten. Met name in thuisland Engeland, Azië, Australië en Canada groeien de meiden uit tot ware stijliconen van de late punkperiode. Grote onverzorgde bossen haar, versleten T-shirts en oude spijkerbroeken zijn in de begindagen hun handelsmerk.

Bananarama boeken

Na de erste hit verschijnt Really Saying Something, waarbij de Fun Boy Three als gast fungeert. Hun eerste single van hun tweede album is Cruel Summer. Cruel Summer betekent ook eindelijk de doorbraak in Amerika. De single bereikt in de Billboard Hot 100 de top 10. Na dit succes verschijnt de succesvolle single Robert De Niro's Waiting. Eind 1984 willen de dan 23-jarige meiden serieus genomen worden! Dit resulteert in het nummer Rough Justice, een bescheiden hitje en later volgt de eerste echte flop Hotline To Heaven. De meiden realiseren zich dat dus niemand zit te wachten op drie serieuze dames. Hierna volgt Venus (een oude hit van de Nederlandse band Shocking Blue) in een “high NRG”-jasje. Venus bereikt in 1986 de eerste plaats van de Amerikaanse hitlijsten. De eerste single van het nieuwe album wordt I Heard A Rumour, en dit bereikt de vierde plaats in de Amerikaanse hitlijst. Met opvolgers als Love In The First Degree en I Can't Help It zijn de meiden terug aan de top, echter langzamerhand nemen binnen de groep de spanningen toe. Met name Siobhan is het niet eens met de muzikale koers en besluit in 1988 in het huwelijksbootje met David A. Stewart te stappen en de band te verlaten. Vrij snel na haar vertrek begint ze een solocarrière onder de naam Shakespears Sister (en scoort begin 1992 met het nummer Stay een Engelse nummer 1-hit. Aangezien de overgebleven meiden Sara (die inmiddels haar naam zonder “h” schrijft) en Keren zichzelf niet als duo zien verder gaan, wordt een oude vriendin van de meiden opgetrommeld om de gelederen te versterken: Jacquie O'Sullivan. Met haar worden nog twee nummers van het album WOW uitgebracht, dit zijn I Want You Back en Nathan Jones.

Boekingen van Bananarama

In 1989 vindt er een heuse wereldtournee plaats om hun successen te vieren en verleent de band haar medewerking aan Comic Relief door het Beatles-nummer Help op te nemen samen met de gelegenheidsformatie Lanananeeneenoonoo. In 1991 houdt ook Jacquie het voor gezien: na vier jaar trok ze het niet meer om nog steeds voor de new girl te worden versleten. In 1992 keert Bananarama terug in de single-charts brengt met Movin' On en Last Thing On My Mind, maar bij de meiden is de spirit weg en de maatschappij beschouwt Bananarama als een eighties band die in het huidige decennium niets te zoeken heeft en dumpt ze. In 2000 wordt uitsluitend voor de Franse markt een nieuwe cd uitgebracht (Exotica), maar er vindt geen promotie plaats. In 2005 kwamen ze onder contract bij A&G en verscheen er een nieuw album (Drama) met daarop de single Move In My Direction, die het goed deed in zowel de Engelse als de Amerikaanse single-charts.

Direct Bananarama huren? Klik hier voor boekingen van Bananarama

Bananarama boeken

Op aanvraag

prijzen zijn ex 7% BUMA-afdracht (indien van toepassing) en ex 9% BTW, en onder voorbehoud van (tussentijdse) wijzigingen

De prijzen van Bananarama

Bekijk alle informatie, prijzen en boekingsmogelijkheden

Soort optredenDuurGeluidBezettingGenrePrijs
Semi-live act1 x 30 minutenin overleg2 personenPop / 80's artiestOp aanvraag

Een andere artiest zoeken?

Of bekijk hieronder vergelijkbare bekende artiesten uit ons bestand

Vergelijkbare artiesten

Op aanvraag
Op aanvraag