Ali B boeken

Meerdere boekingsmogelijkheden (scroll naar beneden)
€9.750,-

Deel deze artiest:

 • Prijs
  €9750,-
 • Duur
  1 x 30 minuten
 • Geluid
  inclusief tot 750 personen
 • Bezetting
  1 persoon
 • Soort
  Tape-act
 • Genre
  Urban / Nederlandstalige Hip-Hop

Ali B boeken voor jouw party of (corporate) event? Ali B heet voluit Ali Bouali en is op 16 oktober 1981 in Zaanstad geboren. Op tweejarige leeftijd verhuist hij naar Amsterdam. In Amsterdam-Oost en Amsterdam de Pijp maakt hij kennis met hiphop. Ali is niet de jongen van de computerspelletjes, hij hangt het liefst dagenlang op straat. Samen met zijn neef zwerft hij door de buurt en vermaakt hij zijn vrienden met verhalen en grappen. Door Osdorp Posse raakt hij bekend met de hiphop. Hij leert de rhymes van de nummers van Osdorp Posse uit zijn hoofd en ontwikkelt zo een nieuw talent: rappen.

Ali B boeken

Na een tijdje andermans teksten te hebben nagerapt, begint Ali zijn eigen teksten te schrijven. Dat slaat goed aan bij de jongens uit de buurt waardoor hij gemotiveerd raakt door te gaan. Op zijn veertiende verhuist hij met zijn moeder en zijn broer naar Almere. Daar geeft hij zijn eerste echte optreden voor maar liefst 400 mensen. Het publiek is enthousiast en Ali weet dat dat het begin is van iets moois. Onder de naam Ali B, een verwijzing naar de manier waarop criminele Marokkanen in de pers worden aangegeven, treedt hij overal en nergens op.

Lijpe Mocro

Zijn roem is snel stijgende, iedereen heeft het over ‘die lijpe Mocro’ of ‘Ali Baba’, zoals Ali B ook wel wordt genoemd, met zijn drukke, energieke optredens. In 2002 wordt hij genomineerd voor de Grote Prijs van Nederland. Die nominatie heeft hij te danken aan het feit dat hij één van de weinigen in Nederland is die Hip Hop en komedie zo goed weet te combineren. Hij verliest de finale ternauwernood van zangeres Corey, maar zijn naam is gevestigd.

Ali B huren

Je kunt 2004 echt het jaar van Ali B noemen. Hij treedt maar liefst zes keer op in een uitverkochte Kuip tijdens de Zien tour van Marco Borsato. Het album Leven van de straat wordt het best verkochte hiphopalbum van 2004. . Hij scoort een nummer een hit met Marco Borsato met het nummer “Wat zou je doen”. Hij sleept de ene prijs na de andere prijs in de wacht. Zo heeft hij een Essent Award, de Megaward, een Zilveren Harp, de Popprijs, Dutch Urban Award en twee Mobo awards en een TMF Award gewonnen.

Boekingen van Ali B

Eind 2016 bracht Ali B na 10 jaar weer een nieuw album uit en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Het album ‘Een Klein Beetje Geluk’ werd binnen mum van tijd bekroond met edelmetaal en staat inmiddels 48 weken in de Album Top 100. Samenwerkingen met Boef, Nielson, Ronnie Flex, Rolf Sanchez en Sevn Alias behaalden tientallen miljoenen views en streams in 2017. Voor de top 10-hit ‘Voy A Bailar’ ontving Ali B zelfs een gouden plaat!De talenten van Ali blijken echter veel breder dan muziek. Inmiddels heeft Ali B zes theatershows op zijn naam staan. Daarnaast maakte hij zijn eigen tv-programma ‘Ali B Op Volle Toeren’, waarvan een aantal seizoenen zijn uitgezonden.

Jurylid

Ook was hij jurylid in X-Factor en is hij coach in The Voice Kids en The voice of Holland. waarvan het achtste seizoen op dit moment te zien is.In het nieuwe jaar start Ali met zijn theatershow ‘Koorts’, waarmee hij van januari t/m juni door het land tourt. Aansluitend aan deze theatertour staat hij op 29 en 30 juni samen met Najib Amhali, Martijn Koning en Roué Verveer in de Ziggo Dome met de show GABBERS. Daarnaast gaat op 1 februari debioscoopfilm ‘Patser’ in première, waarin Ali B een rol heeft bemachtigd. Kortom: 2018 belooft opnieuw een jaar vol hoogtepunten te worden voor Ali B!

Direct Ali B boeken? Klik hier voor boekingen van Ali B

Ali B boeken

€9.750,-

prijzen zijn ex 7% BUMA-afdracht (indien van toepassing) en ex 9% BTW, en onder voorbehoud van (tussentijdse) wijzigingen

De prijzen van Ali B

Bekijk alle informatie, prijzen en boekingsmogelijkheden

Soort optredenDuurGeluidBezettingGenrePrijs
Tape-act1 x 30 minuteninclusief tot 750 personen1 persoonUrban / Nederlandstalige Hip-Hop€9750,-
Live bandshow1 x 60 minutenexclusief geluid en techniek5 personenUrban / Nederlandstalige Hip-Hop€14750,-

Vergelijkbare artiesten

€7.995,-
€7.000,-
€9.950,-

Een andere artiest zoeken?

Of bekijk hieronder vergelijkbare bekende artiesten uit ons bestand