Ernst Daniel Smid boeken - Bekendeartiestboeken.nl

Ernst Daniel Smid boeken

  • Optreden in overleg
  • Duur: in overleg
  • Geluid: in overleg
  • Bezetting: 1 persoon
  • Genre: Opera / Operette / Nederlandstalig

Ernst Daniël Smid volgde van 1975 tot 1978 een zangopleiding aan het Amsterdams Conservatorium. Vanaf 1978 vertolkte hij diverse grote operarollen, zoals Mefisto in Faust, Germont in La traviata en Figaro in Le nozze di Figaro. Hij had engagementen bij de operahuizen van Mannheim, Wuppertal, Belfast, Carnegie Hall, Opera Forum en De Nederlandse Opera. Smid speelde van 1990 tot 2004 rollen in diverse musicalproducties, waaronder Javert in de Joop van den Ende-musical Les Misérables, Sweeney Todd in de gelijknamige productie, Von Trapp in The Sound of Music en Jackson in The Hired Man (laatstgenoemde twee waren producties van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen en werden gedirigeerd door Max Smeets). In 1992 bracht hij zijn eerste solo-cd uit met Nederlandstalige chansons en liederen, waarvoor hij de Zilveren Harp ontving. In maart 2005 kwam een nieuwe cd uit met Nederlandstalige luisterliedjes.

Ernst Daniel Smid boeken

Sinds 1998 presenteerde Smid het televisieprogramma Una Voce Particolare, dat in 2010 zijn elfde seizoen beleefde, en vanaf 2001 het Radio 4-programma Ernst Daniël. Verder presenteerde hij de programma's Wonderlijke Wegen, het Nationaal Gala Kankerbestrijding en Kaaskoppen en Waterlanders. In april 2005 startten de try-outs voor zijn derde theaterprogramma, dat vanaf begin 2006 door het land toerde. Vanwege het grote succes in 2008 maakte Smid opnieuw een theatertournee door heel Nederland met De 3 Baritons(Henk Poort, Marco Bakker en Smid) die eind december 2009 van start ging en werd afgesloten in Koninklijk Theater Carré in maart 2010. Smid vertolkte in de musical Aspects of Love de rol van George. Deze musical ging op 7 oktober 2012 in première.

Boekingen van Ernst Daniel Smid

Op 9 mei 2008 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege het feit dat hij zich al dertig jaar lang op exceptionele wijze verdienstelijk had gemaakt voor de klassieke muziek alsmede de wijze waarop hij dat talent had ingezet voor de samenleving en zijn bijdrage aan diverse goede doelen. De versierselen werden hem door burgemeester M. Schoenmaker van Bussum opgespeld. Hij is ambassadeur van Stichting Weeshuis Egyam in Ghana en beschermheer van de Stichting Progeria. Sinds 2009 is Ernst Daniël Smid de 1e Nederlandse ambassadeur van HEAR the World en bevindt zich daarmee in gezelschap van Amy Winehouse, Harry Belafonte en Sting. Op 22 april 2010 nam Smid tijdens de opening van een evenement een nieuwe witte roos in ontvangst die naar hem was vernoemd, de Ernst Daniël Smid roos. In 2012 was Smid te gast bij De Toppers in de Amsterdam ArenA.

Bron: WikiPedia

Direct Ernst Daniel Smid huren? Klik hier voor boekingen van Ernst Daniel Smid


Toon meer